PočetnaOstaloPress ReleaseD-Link kreira ultimativno Wi-Fi rješenje za kućne korisnike, za pametne televizore, igrače...

D-Link kreira ultimativno Wi-Fi rješenje za kućne korisnike, za pametne televizore, igrače i streaming video sadržaje na zahtjev

Najbrži bežični AC usmjernik pruža nenadmašnu brzinu mreže, jamči povezanost s visokim protokom, i konfiguracijom osjetljivom na dodir

ZAGREB, 04.06.2014. — Da bi postigao performanse koje zahtijevaju online igrači ili TV i filmski obožavatelji, D-LINK je lansirao njihov najbrži bežični AC usmjernik. Wireless AC1900 Dual-Band Cloud Router (DIR-880L) donosi kombinirane bežične brzine do 1900 Mbs kroz postojeće raspone, zajedno s najboljim bežičnim opsegom i dosegom.

“Wireless AC1900 je kombinacija vrhunske brzine, dometa i protoka kako bi omogućio najbolje bežične performanse za kućne korisnike“, rekao je Tvrtko Ljubić, regionalni menadžer D-Link Adria. Ovo podrazumijeva da nema više prekida u bežičnoj konekciji tokom online igranja, streaminga HD materijala ili drugih aktivnosti koje opterećuju protok.

Wireless AC1900 usmjernik je prvi koji podržava D-linkovu opciju New Touch – optimizirano web sučelje, koje omogućava korisniku da brzo prođe kroz proces konfiguracije usmjernika bez korištenja cd-a ili računala. Ovo omogućava korisnicima da konfiguriraju usmjernik preko pametnog telefona ili tablet uređaja.

Dodatno, sve postavke se mogu u potpunosti konfigurirati u intuitivnom sučelju na dodir. Na primjer, roditelji mogu filtrirati pristup webu njihovoj djeci na vrijeme – isključiti web pristup u određeno vrijeme večeri ili onemogućiti pristup pojedinim web stranicama. Ovo znači da novo korisničko sučelje usmjernika omogućava roditeljima da imaju kontrolu korištenja interneta u svojoj kući i pomaže zaštititi njihovu djecu.

Usmjernik koristi mydlink™ dodatak pomoću kojega korisnici mogu lako pristupiti svojoj kućnoj mreži preko mobilnog uređaja, s bilo koje lokacije. Korisnici također mogu skinuti besplatnu mydlink™ SharePort™ aplikaciju i pretvoriti USB memoriju povezanu na usmjernik u privatni skladišni prostor u oblaku, bez potrebe da zakupljuju vanjski disk ili neki drugi skadišni prostor. Ovo je idealno za korisnike koji žele lako pristupiti svojim dokumentima, filmovima, slikama.

“Tehnologija bežičnog AC je sve više prisutna na tržištu, ali naša mydlink™ platforma nas izdvaja od ostatka tržišta. Mogućnost da kontrolirate vašu mrežu i pristupite bilo kom dokumentu kojeg pohranjujete u kući u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg uređaja je neprocjenjivo“, dodaje Ljubić.

Usmjernikova napredna AC SmartBeam™ opcija usmjerava bežični signal u daleke i teško pristupačne dijelove tako da korisnik nema dijelova kuće bez mreže, bez skupog polaganja kablova . Dodatno, napredna Quality of Service opcija efektivno raspoređuje protok i bežični promet. Kada se više mobilnih uređaja i računala poveže na mrežu, korisnik može napraviti prioritet kojim uređajima daje najbolje performanse.

Koristeći tehnologiju dvostrukog raspona, svaki opseg se može koristiti kao odvojena bežična mreža, tako da korisnici mogu urediti svoju mrežu kako bi zadovoljila njihove potrebe. Na primjer, konfiguracijom zone za goste (Guest zone) se omogućava da posjetiteljima date pristup internetu, a da nemaju pristup ostatku mreže.

Usmjernik sadrži dva USB priključka, na koji se mogu spojiti skladišni diskovi ili pisači.