Jedna od najpopularnijih web aplikacija za programiranje, slavi svog 100.000-tog korisnika te najavljuje nove funkcije i nove mobile verzije koje ce podržavati iste mogućnosti kao i web aplikacija

Codeanywhere je dosegao 100.000-og korisnika, ta činjenica nam govori da programeri polako ali sigurno prelaze u Oblak. Codeanywhere je web aplikacija koja Vam omogućava ne samo da programirate u Oblaku već vam omogućava da preuzmete datoteke sa S/FTP servera, Dropboxa ili GitHuba. Uz to, kao jedino multiplatformsko rješenje za programiranje (podržava iOS I Android uredaje), Codeanywhere omogućava da programirate u pokretu – bilo gdje i bilo kad.

“Iskoristili smo način na koji korisnici programiraju na svojim desktop aplikacijama te ih prekopirali Oblak. Ovaj način omogućava korisnicima da se jednostavno prebace s desktopa na Codeanywhere. Tek kada smo to ostvarili krenuli smo uključivati funkcije koje samo aplikacija u Oblaku može pružiti, te sa ovom prekretnicom uvjeren sam da je Codeanywhere na pravom putu.” izjavio je suosnivač Codeanywhere-a Ivan Burazin.
Codeanywhere već ima priličan broj funkcija koje se očekuju od desktop aplikacije, ali one koje nedostaju će biti integrirane do kraja godine. Nove funkcije koje mozete ocekivati su: potpuno prilagodljiv urednik, terminal podršku i podrška za još više usluga trećih strana, kao sto su Google Drive, Amazon AWS i drugi.
Broj preuzetih mobilnih aplikacija sada se gotovo podudaraju s brojem novih korisnika, iz tog razloga Codeanywhere uskoro izdaje nove mobilne aplikacije koje će imati sve funkcije kao i internet verzija Codeanywherea.
Za više informacija posjetite našu službenu web stranicu https://codeanywhere.net/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here