PočetnaOstaloPress ReleaseCanon ponudio pametne funkcije uređaja imageRUNNER ADVANCE na stolnim računalima

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, obogatio je svoju uspješnu seriju imageRUNNER ADVANCE predstavljanjem dvaju novih kompaktnih crno-bijelih višefunkcijskih uređaja, kojima se na stolnim računalima nude ispis i skeniranje nove generacije. Zahvaljujući novim uređajima, linija Canon imageRUNNER ADVANCE sada nudi jedinstvenu, svestranu platformu koja ispunjava izazove vezane uz rukovanje dokumentima u svim uredskim okruženjima.
Pametne funkcije
Novi uređaji imageRUNNER ADVANCE 400i i 500i A4 spoj su nagrađivanih ispisno-skenerskih mogućnosti linije imageRUNNER ADVANCE i kompaktnog dizajna koji korisnicima omogućuje pametniji rad. Bez obzira na to koriste li se uređaji samostalno ili kao dio veće implementacije, nude jedinstvene mogućnosti personalizacije, učinkovitog rukovanja dokumentima, jednostavnog upravljanja uređajima i kontrole nad njima te napredne sigurnosti.
Matthew Wrighton, direktor marketinga za područje Europe u tvrtki Canon Europe, izjavio je: „Naši korisnici sve češće traže kompaktna rješenja za slikovnu obradu materijala koja će dinamičnim radnim grupama omogućiti učinkovitiji rad te ispuniti njihove potrebe vezane uz sigurnost, učinkovito upravljanje i kontrolu troškova. Prema našem nedavnom izvješću Insights Report za uredska okruženja , vrijednost i cijena pokazale su se kao najvažniji čimbenici u nabavnom postupku za trećinu (34%) donositelja odluka, a za petama su im pouzdanost (20%) i kvaliteta izlaznog proizvoda (18%). Naši novi uređaji nude sve to i još mnogo više jer sve prednosti platforme imageRUNNER ADVANCE čine dostupnima u kompaktnom dizajnu.“
Učinkovito rukovanje dokumentima
Zahvaljujući platformi imageRUNNER ADVANCE MEAP i MEAP platformi za web-aplikacije, novi kompaktni uređaji integriraju se u Canonovu nagrađivanu liniju programske opreme te nude snažne tijekove rada za upravljanje izlaznim rezultatima i snimanje dokumenata. Od jednostavne personalizacije i praktične provjere autentičnosti, koje su dostupne kao standardne značajke, do dinamičnih sveobuhvatnih tijekova rada s dokumentima koji omogućuju automatizaciju i učinkovitost, imageRUNNER ADVANCE nudi brojna rješenja koja odgovaraju poslovnim potrebama tvrtki svih veličina, od korporacija do malih tvrtki.
Novi modeli imageRUNNER ADVANCE 400i i 500i podržavaju i mobilan i fleksibilan rad jer korisnicima omogućuju ispis iz svih mobilnih i web-aplikacija s podrškom za Google Cloud Print, kao i skeniranje na mobilne uređaje iPad, iPhone i Android te ispis s njih. Većim tvrtkama i ustanovama te zahtjevnijim okruženjima platforma uniFLOW nudi konfigurabilne tijekove rada za skeniranje u kojima se koriste vrhunske tehnologije optičkog prepoznavanja znakova i kompresije u cilju optimizacije tijekova rada s dokumentima u skladu s potrebama korisnika. uniFLOW nudi i sigurnu platformu putem koje korisnici sa svih uređaja mogu ispisivati na sve umrežene višefunkcijske uređaje.

Velik, za korištenje jednostavan 17,8-centimetarski dodirni zaslon u boji koji je moguće nagnuti osmišljen je kako bi omogućio učinkovitiji rad te pojednostavnjuje rukovanje uređajima. Modeli imageRUNNER ADVANCE 400i i 500i nude veliku brzinu ispisa – do 40 str./min odnosno 50 str./min – te kapacitet spremnika za papir od maksimalno 2300 listova.

Poboljšana kontrola troškova i sigurnost
Novi modeli nude i skalabilne sigurnosne mogućnosti koje će odgovarati potrebama svih tvrtki i ustanova: od standardnih značajki kao što su pametna provjera autentičnosti korisnika i kontrola na razini funkcija do sofisticiranih mogućnosti kao što je sprječavanje gubitka podataka (Data Loss Prevention, DLP). Canonovo jedinstveno rješenje Universal Login Manager (ULM) manjim tvrtkama i ustanovama nudi mogućnosti izvješćivanja i kontrolu pristupa korporacijske razine, a sve to bez potrebe za poslužiteljem. ULM nudi potpun pregled korištenja i troškova po korisniku te mogućnost primjene ograničenja na razini korisnika radi dodatne sigurnosti i kontrole troškova. Zahtjevnija okruženja imaju mogućnost pristupa centraliziranom i sveobuhvatnom upravljanju izlaznim materijalima putem Canonove platforme uniFLOW, koja nudi napredne funkcije kao što su sprječavanje gubitka podataka i preusmjeravanje utemeljeno na pravilima.

Učinkovito upravljanje uređajima
Kao što je i uobičajeno za liniju imageRUNNER-ADVANCE, novim kompaktnim modelima moguće je upravljati, nadzirati ih i konfigurirati sa središnje lokacije, čime se pojednostavnjuje upravljanje skupinama uređaja i maksimizira njihova dostupnost. Usluge daljinskog servisiranja za potrebe upravljanja potrošnjom tonera i naručivanja novih zaliha davateljima usluga servisiranja omogućuju da klijente oslobode takvih poslova, dok daljinska nadogradnja i dijagnostika omogućuju maksimalnu dostupnost uređaja. Ugrađena podrška za profesionalne standarde kao što su izvorni Adobe PostScript također jamči glatku integraciju u postojeća IT okruženja.

Vrhunske ekološke performanse
Baš kao i u slučaju nagrađivane linije uređaja imageRUNNER ADVANCE formata A3, novi uređaji troše manje od jednog vata energije u stanju mirovanja, imaju oznaku Energy Star te se odlikuju TEC ocjenama koje su među najnižima u industriji.
Matthew Wrighton dodao je: „Canonovi novi uređaji imageRUNNER-ADVANCE 400i i 500i ispunjavaju sve izraženiju potrebu na tržištu za visokokvalitetnim rješenjima za slikovnu obradu materijala u formatu A4 te su dodatak Canonovu nagrađivanom portfelju. Dva nova modela jačaju Canonovu mogućnost pružanja potpunih i prilagođenih rješenja za rad s dokumentima tvrtkama i ustanovama svih veličina te su dio najbogatijeg portfelja uredskih proizvoda za slikovnu obradu trenutno dostupnog na tržištu.“
Uređaji imageRUNNER ADVANCE 400i i 500i bit će dostupni od 1. svibnja 2013.