Predstavljen novi digitalni fotoaparat s izmjenjivim objektivom te LTE i WiFi mogućnostima bežičnog povezivanja na internet

SEUL / LONDON, 21. lipnja 2013. – U sklopu Samsungovog GALAXY & ATIV Premiere događanja svoju je premijeru imao i pametni fotoaparat pokretan Android operativnim sustavom, Samsung GALAXY NX. Riječ je o prvom poluprofesionalnom fotoaparatu s izmjenjivim objektivima, koji nudi 3G odnosno 4G (LTE) vezu na internet, kao i mogućnost povezivanja na bežični internet pomoću WiFi veze, naglašeno je prilikom predstavljanja.

– Samsung GALAXY NX odgovor je na jedinstvene potrebe korisnika koji žele snimati profesionalne fotografije i brzo ih podijeliti s prijateljima, obitelji i kolegama. Idealan je izbor za one koji žele uzbudljive trenutke svakodnevice zabilježiti brzo i jednostavno, u pokretu – naglasio je Myoung Sup Han, viši dopredsjednik i direktor odjela Digital Imaging, tvrtke Samsung Electronics.

Zahvaljujući vezi na mobilni internet i povezivanju na široko dostupne bežične pristupne točke, GALAXY NX nudi ljubiteljima fotografije stalnu vezu sa svijetom i brzo dijeljenje slika, neovisno o tome jesu li kod kuće ili u pokretu. Osim senzora razlučivosti 20,3 milijuna točaka, ovaj pametni fotoaparat opremljen je i DRIMe IV procesorom koji jamči brzo i precizno snimanje. Tu su još i sustav Advanced Hybrid Auto Focus koji osigurava precizno izoštravanje i prepoznavanje kontrasta te brzina zatvarača od 1/6000 sekunde i mogućnost snimanja 8,6 fotografija u sekundi.

Pametni je fotoaparat „naslijedio“ i funkcionalnosti kao što su Photo Suggest koja preporuča popularna mjesta za snimanje fotografija iz goleme baze autora iz cijelog svijeta, kao i Story Album koji stvara digitalnu knjigu fotografija te omogućava jednostavno dijeljenje i pregledavanje na drugim uređajima.

Na pametni fotoaparat GALAXY NX moguće je priključiti raznovrsne izmjenjive objektive, kako bi korisnici mogli snimati neovisno o uvjetima. Tako je moguće fotografirati korištenjem tzv. „pancake“ kompaktnih objektiva, širokokutnih „fish-eye“ leća, kao i dužih fiksnih objektiva i zoom objektiva. GALAXY NX bit će moguće opremiti i nagrađivanim 45-milimetarskim objektivom koji nudi izbor snimanja dvodimenzionalnih ili trodimenzionalnih fotografija.

Zahvaljujući operativnom sustavu Android 4.2 „Jelly Bean“, ovaj fotoaparat nudi i mogućnost izravnog obrađivanja fotografija i dodavanja posebnih efekata. Više od 30 predefiniranih opcija snimanja u značajki „Smart Mode“ omogućava korisnicima odabir postavki za okolinu u kojoj snimaju, dok „Multi Exposure“ spaja različite snimke u jednu. „Animated Photo“ povezuje fotografije u niz u trajanju do pet sekundi i stvara pokretne GIF datoteke, a „Sound & Shot“ pohranjuje kratak zvučni zapis uz sliku. Za dodatnu prilagodbu željama korisnika tu je „Camera Studio“ koji nudi podešenja najčešće korištenih aplikacija ili načina snimanja.

Više informacija o pametnom fotoaparatu Samsung GALAXY NX dostupno je na adresi www.samsung.com/galaxycamera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here