Mnogo puta smo pisali o Vipnetu i ponudi koju imaju za svoje privatne i poslovne korisnike, a danas ćemo se pozabaviti sa spajanjem Vipneta i Metroneta, točnije Vipnetovom kupovinom Metroneta.

 

Vip Metronet Business Solutions

Za one koji ne znaju, u veljači 2017. godine Vipnet je kupio Metronet, odnosno završio proces preuzimanja i postao većinski vlasnik Metroneta. Metronet je poznat po tome što je uglavnom nudio svoje usluge poslovnim korisnicima, a spajanjem s Vipnetom u ponudi će se naći nova paleta usluga pod nazivom Vip Metronet Business Solutions.

To je zapravo skup usluga koje će se nuditi poslovnim korisnicima i kroz koje ćemo proći u ovom tekstu. Valja napomenuti da su dotične usluge dostupne na tržištu od prvog prosinca 2017. godine. Pogledati ih možete na službenim stranicama Vip Metronet Business Solutions ovdje.

Trenutno imamo 70 tisuća poslovnih korisnika, dok je Metronet ranije imao 4600 korisnika. Dio od oko 2600 korisnika imao je i fiksne i mobilne usluge. Dostupnost usluga je u 70 gradova u Hrvatskoj. U mobilnom segmentu držimo 39 do 40 posto, a prema prihodima imamo 30 posto tržišta u poslovnom segmentu.


Cilj je izjednačavanje u fiksnom i mobilnom segmentu u periodu od tri do pet godina. U Metronetu smo se jako oslanjali na optičku infrastrukturu, a sadašnjom sinergijom donosimo nove mogućnosti i rješenja“, ističe Sanjin Katinić, glavni direktor za segment poslovnih korisnika u Vipnetu i član Uprave Metronet telekomunikacija.

Sanjin Katinić, glavni direktor za segment poslovnih korisnika u Vipnetu i član Uprave Metronet telekomunikacija

Te nastavlja: „Vip Metronet Business Solutions svim poslovnim korisnicima bez obzira na veličinu i opseg poslovanja pruža vrhunsko korisničko iskustvo kroz rješenja prilagođena njihovim potrebama. To osigurava zajednički tim stručnjaka u kojem objedinjujemo najbolja znanja, iskustva i pristup, a s povećanim kapacitetima ćemo moći individualno pristupiti značajno većem broju korisnika“.

 

Ponuda usluga

Što se tiče samog poslovnog segmenta Vipnet se zaista potrudio sa širokom paletom usluga koje zahvaćaju razne aspekte poslovanja. Na raspolaganju imate pakete sa svim mogućim kombinacijama. Od “standardnog” trio paketa (telefon, Internet, TV) do paketa s uključenim optičkim linijama, više telefonskih linija, Officeboxom, satelitskom TV …

Ipak, za oko nam je zapeo paket pod nazivom “Herojska ponuda za male poduzetnike”. Riječ je o paketu za male poduzetnike koji nije skup i koji vam nudi praktički cjelovito poslovno rješenje u kojem imate uključene fiksnu liniju s neograničenim Internetom, mobilnu tarifu s neograničenim razgovorima i pregršt gigabajta za trošenje, Office alate, mail rješenje s 50 GB prostora za emailove, kalendare i kontakte, 1 TB prostora za pohranu (važnih) dokumenata.

Što se tiče interneta, pored same optike za najzahtjevnije korisnike, u ponudi je i Biz HotSpot usluga za brz i siguran bežični pristup internetu ili podatkovnom VPN-u vašim zaposlenicima, kupcima ili gostima. A ukoliko Vam je neprekidna internet veza prioritet u poslovanju, uslugom “Pričuvna veza”, možete se osigurati, i u slučaju neočekivanih prekida vaše ADSL veze, automatski se uspostavlja pričuvna mobilna podatkovna veza koja omogućava neometan nastavak vašeg poslovanja.

Vip Metronet Business Solutions putem različitih aplikacija nudi i usluge nadzora za vaše automobile, kamione i brodove. Tako da u svakom trenutku vaše vozilo na cesti ili brod na moru, može biti lociran u realnom vremenu. U ponudi se nalaze i aplikacije za jednostavnu fiskalizaciju vašeg obrta ili tvrtke, gdje uz minimalnu mjesečnu naknadu dobivate sve što je potrebno za vaše knjigovodstvo.

Nadalje, tu je i odlična mobilna ponuda u kojoj imate sve što trebate ako ste poduzetnik. Od mobitela do tableta, mobilnih tarifa, dodatnih paketa, paketa vezanih uz odlazak u inozemstvo, VPN rješenje, te mnoštvo dodatnih usluga. Toliko ih je da ih niti ne možemo sve pobrojati u jednom tekstu.

Osim Interneta koji možete uzeti zasebno ili u nekom od spomenutih paketa, izdvojili bismo i možda ključni dio cijele ove priče, a to su cjelovita ICT rješenja. Ta rješenja su, rekli bismo, srce Vipnet Metronet Business Solutionsa.

 

Što treba poslovnim korisnicima? Trebaju im usluge povezivanja lokacija, govorne usluge, data centri, odnosno centri za pohranu podataka, aplikacije, sigurnosne usluge i rješenja, prilagođena (custom) rješenja …

Ako ste poslovni subjekt koji treba kvalitetnu uslugu, svakako vam preporučujemo da na njihovim stranicama pogledate detaljnije paletu poslovnih usluga koje nude, možda ćete pronaći idealnu uslugu, koja bi vam mogla unaprijediti poslovanje. Više informacija možete pronaći ovdje.

 

Zadovoljni korisnici

Citirali smo u tekstu g. Sanjina Katića koji je rekao da Vipnet ima preko 70 tisuća zadovoljnih korisnika. Naravno da ih ne možemo sve izdvojiti, no neka imena posebice iskaču. To su Rimac Automobili, NovaTV, KTC d.o.o., Vindija, Atlas d.d., Hoteli Zadar d.d

Moramo spomenuti i izjavu jednog od zadovoljnih korisnika Vipnetovih usluga, a to je direktor tehnike Nove TV koji je izjavio: “Vipnet je naš pouzdan partner koji nam omogućuje nesmetanu 4G komunikaciju u Hrvatskoj i svijetu, a što je u našem poslovanju od ključne važnosti. U svakom smo trenutku dostupni, a velike količine podatkovnog prometa isporučuju se u vrlo kratkom roku. Također, Vipnetova služba za poslovne korisnike dostupna je od 0-24 i u svakoj je situaciji do sada promptno reagirala, što je za nas neprocjenjivo.”


Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here