Iako PlayStation 4 ulazi već u petu godinu postojanja na tržištu, interes za ovom konzolom ne posustaje, naprotiv, potražnja je i dalje iznad očekivanja. Tako je jučer Sony objavio najnovije prodajne rezultate u kojima ističe da je prodao preko 70 miliona konzola, što je rekordna brojka i svakako iznad očekivanja.

A kao šlag na tortu, je i PlayStation VR, koji je prodan u više od 2 miliona primjeraka, što ga je postavilo na tron najpoželjnijih VR headsetova na tržištu, ako izuzmemo Googleovo jeftino rješenja kao što je Google Cardboard.

Ovdje su sve pojedinosti, koje iznosi Sony:

  • PS4 je prodao u preko 70.6 miliona primjeraka, kupcima diljem svijeta zaključno do 3. prosinca 2017. godine.
  • Više od 617,8 miliona PS4 naslova igara prodano je u maloprodajnim trgovinama diljem svijeta i putem digitalnih preuzimanja zaključno do 3. prosinca 2017. godine.
  • Na temelju velike potrađnje za PS4 konzolom, PSVR se također prodao u više od 2 miliona jedinica, kupcima diljem svijeta zaključno do 3. prosinca 2017. godine.
  • Za PS VR izdano je 150 naslova igara, koje su prodane u više od 12,2 miliona primjeraka u maloprodajnim trgovinama diljem svijeta i digitalnim preuzimanjima zaključno do 3. prosinca 2017. godine.

Povodom toga, evo što je izjavio predsjednik Sony Interactive Entertainment Andrew House o nastavku uspjeha PlayStation branda:


 

Andrew House
Andrew House

 

“Drago nam je što toliko ljudi uživa u našoj jedinstvenoj i  zabavnoj konzoli PlayStationa 4 i da će tehnologija koja je u nastajanju kao što je PlayStation VR i dalje privlačiti mnoge kupce. Ovom prilikom bi zahvalio našim fanovima i partnerima, jer njihova podrška, od lansiranja prvog PlayStationa 1994., pomogla je da PlayStation postane jedna od najvećih gaming mreža sa konzolama u svijetu. Nastavit ćemo blisko surađivati ​​s partnerima kako bismo održali taj zamah i ostali čvrsti u tome da PS4 bude najbolje mjesto za igranje “.

Ranije ove godine, Sony je najavio da se PS4 prodao u 60 milijuna primjeraka zaključno do 31. ožujka, što znači da je Sony prodao dodatnih 10 milijuna primjeraka u oko devet mjeseci. Nije loše za konzolu koja je nastala prije v iše od četiri godine. U ovom slučaju, čini se da će PS4 lako nadići PS3-ove ukupne prodajne rezultate od 83 miliona primjeraka, a moguće je da nadmaši i rekordnog PSOne, koji je imao 102 miliona prodanih primjeraka.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here