Tvrtka Apple zabilježila je drugi najbolji fiskalni kvartal u svojoj povijesti. Sukladno optimističnim predviđanjima s Wall Streeta, Cookova je firma tijekom proteklog razdoblja prodala 52 milijuna iPhone uređaja i vratila se na sam vrh tržišta.

Iako iPhone X nije zadovoljio njihove dosadašnje korisnike, Apple je prodao dva milijuna uređaja više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Razlog tomu je osobita popularnost modela 8 i 8 Plus, koja je na kraju kvartala rezultirala porastom ukupnih prihoda od prodaje za 14%, uspoređujući ga s prodajom u 2017. godini.

Prodaja raste ponajprije zbog modela 8 te 8 Plus


Apple je tako, s ukupnim prihodima od 61,1 milijarde dolara, stigao do drugog najboljeg kvartala prodaje ikad. U odnosu na isti prošlogodišnji kvartal, prihodi tvrtke porasli su za 15,5%, a dobit tvrtke veća je za 13,8 milijardi dolara, odnosno 25% više nego prošle godine.

IPhone X još uvijek razočarava prodajom…

Tvrtka je prodala više od 9 milijuna iPada te zaradila čak 3,9 milijardi dolara na ostalim proizvodima poput Apple Watcha, HomePoda itd. „Presretni smo što vas možemo izvijestiti o najboljem kvartalu u ožujku ikad, uz snažan rast prihoda zbog prodaje iPhonea, usluga i artikala“, izjavio je Appleov CEO, Tim Cook. Pod artiklima se najprije misli o satovima, čija je prodaja porasla za 50%, zaključivši iznimno uspješno razdoblje tvrtke.

Za sve ostale rezultate pogledajte izvješće koje je Apple objavio u utorak.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here