NEOS je unutar mjesec dana u prostoru HUB385 organizirao evente vezane uz Cloud: “Cloud as enabler of business transformation” i „BI Journey to Cloud“.

U suradnji s timom iz Oracle Hrvatska Neosovi stručnjaci su govorili o mogućnostima i prednostima migracije u Cloud okruženje te objasnili na konkretnim primjerima kako primijeniti Cloud za poboljšanje poslovanja.

Dva eventa spojena zajedničkom temom – digitalizacijom poslovanja prelaskom u Cloud otvorio je Neosov CEO, Davorin Capan koji je iskoristio priliku i predstavio prisutnima Neosove stručnjake i usluge migracije u Cloud koje Neos pruža. Neos Cloud stručnjaci Dean Mišić i Tomislav Kralj su na prvom eventu osim prezentacije imali i tehničku prezentaciju gdje su prikazani koraci koje morate proći prilikom migracije u Cloud u sklopu Oracle Forms&Reports migracije u Oracle Cloud.

Govornici iz Oracle Hrvatske Morana Kobal i Duško Vukmanović su podijelili svoje znanje vezano uz novu generaciju Cloud Infrastrukture sa trenutačno dodatnim Data Management PaaS servisima. Vukmanović je održao tehničku prezentaciju na temu Develop i Deploy Aplikacija. Sve je završeno govorom Dražena Markovića, Neosovog CSO-a koji je prisutne upoznao s Neos Cloud rješenjima.


Nastavak teme o Cloudu je drugi event imenom „BI Journey to Cloud“ na kojem su prezentirane  mogućnosti i prednosti BI i DWH u Cloud okruženju. Osim navedenih koji su sudjelovali na oba eventa svakako vrijedan spomena je i Jernej Kase, Analytics GTM Channel Direktor za EMEA regiju. Pred punom dvoranom u HUB385 prikazao je i objasnio zašto je Oracle Cloud put kojim svaka tvrtka treba poći te na realnim primjerima pokazao sve prednosti koje Cloud može pružiti vašem poslovanju.

Albert Ćosić i Ana Marija Galić iz Neosa su na stvarnoj studiji slučaja prikazali Prediktivni model za potrošnju plina i načine vizualizacije istog. Morana Kobal i Ljiljana Perica iz Oracle Hrvatska održale su interesantno predavanje o Oraclovoj autonomnoj bazi podataka u Cloudu te o Inteligentnoj Automatizaciji u Oracle Analytics Cloudu.

Za kraj drugog eventa Vukmanović je prikazao i upoznao sve prisutne s novom Oracle platformom imena Kafka, platformom za distribuiranu razmjenu poruka. Kao i prilikom prvog eventa, tako je i na drugom, Neosov CSO, Dražen Marković prenio prisutnima Neos ponudu vezanu uz Cloud usluge i sve načine na koje vam Neos može pomoći prilikom migracije svog poslovanja  u Cloud.

NEOS, hrvatska IT tvrtka specijalizirana je za rješenja poslovne inteligencije te je svjetski broj jedan u kategoriji Business Analytics.  Neos je ovu godinu započeo nagradom za visokotehnološke sustave za poslovnu analitiku, dodijeljenom na konferenciji Oracle Partner Day u Krakovu, te nastavlja podizati standarde pokretanjem i realizacijom velikih projekata kojima potvrđuje vodeći status u regionalnom IT sektoru.

Više o Neos Cloud Solutions saznajte na: http://www.neos.hr/cloud/

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here