Do sad neviđena izvedba, pouzdanost i kvaliteta transformiraju suvremeno poslovanje

 

NEW YORK i FRANKFURT, 21. lipnja  2017. – Na događanjima Tech World Transform i ISC High Performance (ISC2017) Lenovo je predstavio end-to-end portfelj podatkovnih centara koji korisnicima omogućava korištenje snage „revolucije inteligencije“ i stvaranje snažnog tehnološkog temelja koji podržava transformativne mogućnosti poput analitike podataka, računalstva visokih performansi, hibridnog clouda, umjetne inteligencije i strojnog učenja.

Lenovo je, gradeći ih temeljem vodeće pozicije u području zadovoljstva korisnika[1] i pouzdanosti vezane uz x86 servere[2], predstavio svoj najveći, najsveobuhvatniji  portfelj usluga vezanih uz server, pohranu, networking, softver i podatkovne centre, kao i novi set robnih marki spremnih dodatno podići vodeću razinu zadovoljstva korisnika: ThinkSystem i ThinkAgile.

„Ova najava predstavlja važan korak u sljedećoj fazi predanosti tvrtke Lenovo u unaprijeđivanju korisničkog iskustva vezanog uz podatkovne centre“, izjavio je Kirk Skaugen, predsjednik jedinice Data Center tvrtke Lenovo. „Naša vodeća pozicija u podučju zadovoljstva korisnika vezanih uz x86 server i poudzanost x86 servera,  zajedno s novim robnim markama ThinkSystem i ThinkAgile te novim portfeljem rješenja vezanih uz podatkovne centre predstavlja najpouzdanija, najagilnija rješenja podatkovnih centara najviše izvedbe u industriji. Sigurni smo kako naše korisnike možemo osnažiti da riješe svoje naizazovnije poslovne probleme i postanu digitalni disruptori u industrijama u kojima djeluju.“


 

Lenovo ThinkSystem SR950 facing-right view 1
Lenovo ThinkSystem SR950

 

Think Ahead

Lenovo ove godine obilježava 25 godina potvrđene Think kvalitete, izvedbe i pouzdanosti. Lenovo

ThinkSystem i ThinkAgile rješenja za podatkovne centre organizacijama omogućuju fluidne resurse koji se mogu prilagoditi evoluirajućim potrebama poslovanja. Prema nedavnom istraživanju IDC-a, provedenom među informacijskim menadžerima (CIO) i tehnološkim liderima, 72 posto ispitanika je kao glavne čimbenike pri odlukama vezanim za IT infrastrukturu[3]  navelo podržavanje digitalne transformacije i rast poslovanja.

Tijekom protekle tri godine značajno je sazrio hibridni cloud, dok su sofverski definirana arhitektura i hiperkonvergentna infrastruktura imale disruptivan utjecaj na status quo vezan uz IT infrastrukturu kod većih poslovanja. Kako bi odgovorili na ove promjene korisnici se suočavaju s izazovima koji uključuju evoluiranje njihovih strategija vezanih uz infrastrukturu i osmišljavanje kako ih najbolje osposobiti sada i za ubuduće.

Novi, u potpunosti redizajniran ThinkSystem portfelj temeljen na Intel® Xeon® Scalable procesorima predstvlja zlatni standard za industriju pod jedinstvenom robnom markom koji obuhvaća servere, pohranu i networking sustave. ThinkAgile je u potpunosti novi portfelj softverskih definiranih rješenja izgrađen na temelju platformi Lenovo ThinkSystem – prilagođava se promjenjivim potrebama IT-a istodobno smanjujući kompleksnost i troškove koje kreiraju silosi u tradicionalnom IT-u.  Zajedno još bolji, ThinkSystem i ThinkAgile portfelji osnažuju korisnike u stvaranju temelja za buduće podatkovne centre:

 

 

  • Jednostavno: tehnološki napredak i napredne IT značajke korisnici često doživljavaju kompliciranima i zbunjujućima. Novi ThinkSystem portfelj servera, pohrane i rješenja za networking korisnicima pruža rješenje dajući im sposobnost pojednostavljenja IT infrastrukture, a to dovodi do povećane razine usluga poslovanja podatkovnih centara koje su izravno povezane uz rast poslovanja. Istovremeno, smatramo da korisnici ne bi trebali birati između određenih tehnologija iz straha od vezanosti za jednog dobavljača ili nemogućnosti skaliranja tehnologije kako se radna opterećenja mijenjaju. Projektirali smo ThinkSystem portfelj da radi besprijekorno sa svim prijašnjim investicijama organizacije, bez potrebe za potpunom rekonfiguracijom podatkovnog centra. Korisnici mogu početi iznova, a da ne počinju ispočetka. ThinkSystem kombinira najbolju Systemx tehnologiju iz IBM-ovog naslijeđa s Lenovo ThinkServer franšizom u jedinstveno rješenje izgrađeno na povijesti od više od 150 rekorda referentnih mjerila za x86 servere – broj jedan po zadovoljstvu korisnika i broj jedan u pouzdanosti

 

  • Agilnost i fleksibilnost: u današnjem konkurentnom okružju korisnici moraju brzo iskorištavati uvide zasnovane na podacima kako bi oplemenili aplikacije, a korisničko iskustvo će biti od najveće važnosti za sve tvrtke u njihovoj težnji da otkriju nove kompetitivne prednosti na sve napućenijem tržištu. Uz novi Lenovo ThinkAgile portfelj, integrirana rješenja se prilagođavaju promjenjivim IT i poslovnim potrebama, isporučujući brzinu, pojednostavljeno upravljanje i prilagodljivost cloud usluga, pritom zadržavajući višestruko cijenjenu kontrolu i upravljanje  lokalnom IT infrastrukturom. Njegova prethodno integrirana, predugrađena i  testirana ponuda isporučuje snažne nove sposobnosti podatkovnim centrima korisnika, uključujući automatizirano održavanje životnog vijeka, umanjen TCO i smanjenu potrebu za IT resursima za održavanje platforme. Ova rješenja  uključuju ThinkAgile SX seriju za Microsoft Azure Stack, kao i ThinkAgile SX rack razinu rješenja koja integriraju umrežavanje s hiperkonverznim ponudama za besprijekorno korisničko iskustvo. I upravo zato što Lenovo ne ovisi o postojećim mrežnim rješenjima i rješenjima pohrane, korisnici imaju povjerenje da se mogu kretati naprijed punom brzinom zasnovanom na softwareu, koji se jednostavno integrira s prijašnjim investicijama.

 

  • Pripreme za budućnost: s ubrzanim tempom razvoja tehnoloških inovacija korisnicima će biti potrebna fleksibilnost kako bi se prilagodili promjenama i osigurali da infrastrukura koju danas implementiraju ostane relevantna za buduće potrebe. Osmislili smo ThinkSystem i ThinkAgile rješenja kao što je ThinkSystem SD530 ponuda računalstva visoke izvedbe kao potporu radnim naporima u rasponu od alitičkih aplikacija velikih podataka do računalstva visoke izvedbe, umjetne inteligencije i najvećih hyperscale okruženja.

 

ThinkAgile za Microsoft Azure Stack
Lenovo ThinkAgile CX2200 u 25U Rack

 

Lenovo je predan pružanju transformativnih iskustava, kako za svoje korisnike, tako i za industriju te je sretan što može objaviti predstavljanje jednog od najsnažnijih sustava – među prvima u svijetu temeljenog na obitelji procesora  za centar Barcelona Supercomputing Center (BSC). BSC MareNostrum 4 superračunalo usmjereno zadacima u znanosti i inžinjerskom istraživanju obuhvaća 48 okvira s više of 3.400 čvorova s novom generacijom Intel Xeon procesora i središnjom memorijom od 390 Terabita. Njegova maksimalna snaga bit će preko 11 Petaflop/s, omogućavajući centru testiranje i analizu izvedbe najnovijih dostignuća na području superračunalstva.

„Novo predstavljena x86 ThinkSystem platforma pruža nam 10 puta više snage procesuiranja u  usporedbi s prethodnim MareNostrum superračunalom, omogogućujući BSC-u da nastavi sa znanstvenim istraživanjem koje podupire napore vezane uz potragu za novim znanjima i poticanje napretka. Naša suradnja s Lenovom jednostavna je i integrirana kako bi se nadišli izazovi i postigao uspjeh te se veselimo budućoj suradnji“, izjavio je Sergi Girona, direktor BSC-a.

 

Dodatni citati

„Imamo bogatu povijest suradnje i transformativne inovacije s Lenovom,“ izjavila je  Lisa Spelman, potpredsjednica i glavna direktorica Intel Xeon Products tvrtke Intel. „Predstavljanje novih portfelja tvrtke Lenovo ThinkSystem and ThinkAgile osmišljenih za  Intelove Xeon Scalable procesore prirodni je nastavak naše predanosti u pružanju pouzdanih, u industriji vodećih rješenja za podatkovne centre za pružanje potpore korisnicima koji nastoje kapitalizirati na radnim zadacima nove generacije poput umjetne inteligencije te pružiti vrhunsku uslugu u prostorijama tvrke i u oblaku.”

 

Dostupnost

Novi portfelj Lenovo ThinkSystem and ThinkAgile rješenja bit će dostupan u ljeto 2017. godine.

 

Dodatni izvori:

Za više informacija s događanja molimo posjetite www.news.lenovo.com/TRANSFORM2017 ili pratite @Lenovo koristeći #LenovoTRANSFORM.

Više informacija o trenutačnim aktivnostima s centrom Barcelona Supercomputing Center (BSC) dostupno je ovdje.

[1] 2H16 Corporate IT Buying Behavior and Customer Satisfaction Study, TBR; prosinac 2016.

[2] 2016-2017 Global Hardware, Server OS Reliability Report, ITIC; listopad 2016.

[3] IDC, Digital Transformation: Impact on the Datacenter — Are You Ready?, Doc # DR2017_T4_LD

 

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here