IBM (NYSE: IBM) je objavio da je tvrtka Klirinski interbankarski sistemi AD Skopje (KIBS) – operator platnog prometa iz Makedonije u vlasništvu 12 banaka – odlučila transformirati svoje poslovanje u „digitalnu tvornicu“ financijskih usluga korištenjem IBM-ovih rješenja za javni i privatni cloud.

Tvrtka KIBS odlučila je poboljšati i proširiti opseg svojih usluga te omogućiti svojim korisnicima stalnu (24×7) dostupnost sustava platnog prometa. Slijedom toga, KIBS je implementirao IBM Cloud Private, rješenje otvorenog koda, utemeljeno na softverskim kontejnerima, koje je postojeći IT sustav tvrtke transformirao u fleksibilno, privatno cloud okružje.

Kako i ime kaže, IBM Cloud Private je platforma za lokalnu implementaciju cloud sustava ali i integraciju s različitim cloud providerima, a oblikovana je tako da tvrtkama, bez obzira na njihovu veličinu, cloud čini cjenovno pristupačnijim i jednostavnijim za upotrebu. Riječ je o fleksibilnom i sigurnom okruženju za razvoj i izvođenje inovativnih aplikacija.

Platforma se može instalirati na različite poslovne informacijske sustave i može poslužiti kao alat za kreiranje privatnih cloud okružja iste arhitekture i jednakih mogućnosti kakve nalazimo i na javnim IBM Cloud okružjima. IBM Private Cloud nudi fleksibilnost u radu i čvrst sigurnosni nadzor, što su, uz pouzdanost i usklađenost s propisima, osobine koje su iznimno važne tvrtkama iz financijske industrije. Primjenom IBM Private Cloud rješenja tvrtka KIBS se uskladila s regulatornim i sigurnosnim standardima te je dobila platformu za brzi razvoj vlastitih digitalnih usluga.


„Digitalizacija znači i temeljitu transformaciju industrije financijskih usluga u Europi pa smo se i mi morali tome prilagoditi – kako bismo smanjili troškove poslovanja, umanjili rizike i poboljšali iskustvo naših korisnika“, izjavio je Goran Anastasovski, direktor tvrtke KIBS. „Vjerujem da ćemo se upravo odabirom rješenja IBM Cloud Private među konkurentskim ponudama bolje pozicionirati na tržištu te ostvariti bolju suradnju unutar ekosustava organizacija u našoj zemlji, a moći ćemo i izvoditi sve potrebne interakcije među raznim online kanalima. IBM Cloud Private će nam pomoći i u boljem usklađivanju s novim propisima koje pred nas stavlja i integracija s EU.“

„Financijske ustanove u jugoistočnoj Europi sve se više okreću IBM-ovim cloud platformama i uslugama kao rješenjima koja omogućuju i donose inovacije“, izjavio je Michael Paier, generalni direktor IBM-a za jugoistočnu Europu. Uvođenjem rješenja IBM Cloud Private, tvrtka KIBS će biti u mogućnosti još bolje iskoristiti prednosti mobilnih tehnologija, osnažit će sigurnost svog poslovanja, a sve to uz optimalan trošak koji će joj omogućiti održivi rast poslovanja.“
IBM PRIVATE CLOUD

 

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here