Iako javnosti možda nije previše poznata, tvrtka BOE jedan je od vodećih proizvođača LCD panela na svijetu, a svoje mjesto sve češće pronalazi na raznim pametnim telefonima. Iznimno kvalitetnu suradnju kompanija BOE ostvaruje s popularnim Huawei-jem gdje je zadužena za isporuku zaslona za uređaje koje na tržište plasira ovaj poznati proizvođač pametnih telefona i računala. No, ambicije navedene kompanije sežu puno dalje i uskoro žele postati jedan od glavnih dobavljača zaslona i za neke druge vodeće kompanije – među kojima svakako valja istaknuti Apple.

BOE ne krije svoje ambicije da želi učvrstiti suradnju s Appleom i to na području zaslona za pametne telefone. Samo da spomenemo, BOE i Apple već surađuju neko vrijeme – a spomenuta kineska kompanija zadužena je za proizvodnju i isporuku zaslona za MacBook računala, ali i iPad uređaje. Prema informacijama koje su se pojavile u javnosti BOE želi Appleu pomoći u još jednom dijelu poslovanja – proizvodnji zaslona s čitačem otiska prsta koji bi se ugrađivali u neke od novih modela iPhone uređaja.

Zanimljiva je činjenica da je do sada na tom području Apple usko surađivao s kompanijom Samsung – svojim ljutim konkurentom. Naime, Samsung Display razvijao je i proizvodio zaslone za neke iPhone modele, a ako se sada u igru uključi BOE – Apple ne bi više u tolikoj mjeri ovisio o svojem izravnom konkurentu.

Čini se kako je kineski BOE i više nego spreman za suradnju koju želi ostvariti s kompanijom Apple. Prve analize pokazuju kako imaju pripremljene radne kapacitete zahvaljujući kojima bi Appleu mogli isporučiti dovoljno zaslona da razvoj novih iPhone uređaja bude nesmetan.

E sad, pitanje je koliko je čvrsta suradnja između Applea i Samsunga te želi li uopće Apple mijenjati svojeg dobavljača OLED zaslona. Ako to Apple želi onda ima sjajnu priliku za sklapanje suradnje s kompanijom BOE – koja je itekako svjesna da bi joj pridobivanje Applea na svoju stranu moglo još više poboljšati rezultate poslovanja.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here