Huawei je unazad godine dana bio u ogromnim problemima i tada su mnogi prognozirali crne dane za ovu popularnu kinesku kompaniju. Iako se još uvijek nisu riješili određenih problema na nekim atraktivnim tržištima, činjenica je da poslovanje Huaweija i dalje dobro kotira na tržištu.

Dapače, nakon uvodnog šoka zbog raznih zabrana korisnici su se ponovno okrenuli Huawei proizvodima i isti su ostvarili jako dobre rezultate u prethodnim kvartalima. Tako je Huawei, unatoč svim silnim problemima i zabranama – ostvario nevjerojatno dobre rezultate u raznim segmentima tržišta.

Možda Huawei pametni telefoni više nisu top roba na tržištu, ali je Huawei ostvario fantastične rezultate u prodaji pametnih satova. Prema izvještajima za prvo tromjesečje ove godine Huawei je ostvario nevjerojatan rast od čak 118,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kada taj postotak stavimo u korelaciju s drugim brendovima pametnih satovima dolazimo da zanimljivih zaključaka. Naime, je prema nekim istraživanjima jedini brend pametnih satova koji je rastao više od 100 posto u navedenom razdoblju.

Uz pametne satove Huawei je ostvario i odlične rezultate u prodaji tableta (koji su bili top roba u vrijeme karantene). Isporučeno je više od 3 milijuna tableta čime je Huawei povećao tržišni udio na 12 posto. Zanimljivo, zahvaljujući tim brojkama Huawei je trenutno 3. najpopularniji proizvođač tablet računala na svijetu.

Huawei FreeBuds 3

Još je jedan Huawei proizvod ostvario sjajne rezultate u proteklom periodu. Radi se o Huawei TWS slušalicama koje su po prvi puta ušle među top 5 audio uređaja na tržištu. Ono što posebno veseli čelnike Huaweija je nevjerojatan rast od čak 261 posto – čime zasigurno mogu biti itekako ponosni.

Svi ovi podaci jasno pokazuju kako je Huawei izrastao u globalno moćnog igraća na tehnološkom tržištu. Za to su sasvim sigurno zaslužna ogromna ulaganja u razvoj inovacija – koje su pokretač tehnološkog tržišta. Iako je poslovanje Huaweija poljuljano u određenim segmentima, čini se kako su na površinu iznjedrile nove tehnološke naprave – na kojima će Huawei nastaviti graditi svoju globalnu popularnost.

Piše: M.Ž.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here