Elon Musk ovaj je tjedan dao intervju za američki časopis Rolling Stone. Gotovo svi mediji pišu o ljubavnim problemima i Muskovom slomu tijekom razgovora, pa su komentari o njegovim planovima u automobilskoj industriji i poruci za sve protivnike Tesle nakratko pali u drugi plan.

„Želim da Tesla postane privatna tvrtka,“ izjavio je 46-godišnjak koji iza automobilskog brenda stoji već 14 godina. „Status javne kompanije zapravo nas čini manje učinkovitima,“ zaključuje. Zanimljivo, Američka Vlada je Teslu Inc. još 2015. godine spašavala od bankrota, uloživši u tvrtku oko 500 milijuna kuna.

Južnoafrički biznismen trenutno radi na nekoliko projekata


Muskova odluka možda ima veze s činjenicom da za gradnju tunela kojim bi prometovao Hyperloop ipak nije dobio dozvolu države, iako je još u srpnju na Twitteru tvrdio kako ima njihovo „verbalno dopuštenje“. Najavom da će putovanje od New Yorka do Washington D.C.-ja trajati 29 minuta oduševio je followere na Twitteru, ali ideja će trebati proći kroz mnoge organe vlasti prije nego zaživi.

U intervjuu se posebno obrušio na protivnike Tesle. „To su kreteni koji žele da umremo,“ rekao je bez dlake na jeziku. „Konstantno izmišljaju i potiču lažne i negativne glasine da naškode mom integritetu. Mislim da je to užasno,“ zaključio je Musk.

Musk nije zadovoljan negativnim komentarima

Razlog napada na Teslu je pad dionica – Musk i investitori u rujnu su imali 11.4 milijardi, a sada je brojka pala na 8.3 milijardi dolara. Usprkos tome, investitori su samo u studenom od tvrtke zaradili 635 milijuna dolara, pa razloga za vrijeđanje Muska ne bi trebalo biti. Elon nastavlja raditi na nizu projekata, a tko zna – možda će mu upravo negativni komentari pomoći da ostvari sve svoje zamisli.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here