Dell Technologies i AT&T* zajedno istražuju razvoj ključnih područja otvorene infrastrukture za mreže nove generacije, koje će biti potrebne davateljima usluga prilikom podržavanja usluga u 5G svijetu.

 

Shvaćajući puni potencijal 5G inovacije

5G nije samo evolucija od 4G. 5G zahtijeva masovnu transformaciju te softversko definiranu, raščlanjenu i otvorenu infrastrukturu za automatizaciju isporuke i upravljanja mobilnim uslugama i nove telemetrije na temelju analitike kako bi se osigurala konzistentna razina usluga.

Cilj rubnog računalstva je pomaknuti izvršenje operacija bliže krajnjem korisniku i aplikacijama, stvarajući okruženje manje latencije za novu klasu izvornih aplikacija u oblaku. Kombinirajući rubno računalstvo i 5G mrežu proširit će se zahtjevi izvan tradicionalnog hardvera s fiksnom funkcijom kako bi se postigla dinamična, okretna rješenja za računanje, pohranu i umrežavanje u neviđenim razmjerima. Kako bi iskoristili nove poslovne prilike koje će stvoriti rubno računalstvo i 5G, davateljima komunikacijskih usluga potrebne su otvorene, potvrđene arhitekture standardne industrije, u kombinaciji sa softversko definiranim umrežavanjem (SDN), virtualizacijom mrežnih funkcija (NFV), aplikacijama utemeljenim u oblaku i ručno računanje s više pristupa (MEC).

Kombinirajući svoju stručnost, Dell Technologies i AT&T surađivat će u zajednici otvorenog koda kako bi:

  • slijedili zajedničku viziju virtualizacije i razdvajanja mreža kako bi ubrzali tehnologije otvorenog koda koje podržavaju Dell Technologies infrastrukturu unutar AT&T’s Network Cloud powered by Airship.
  • pružili mogućnosti automatizacije otvorenog koda kroz niz infrastruktura – od nastajanja do mreže do skladištenja – omogućujući operativno preuređivanje za brzo pružanje novih usluga.
  • katalizirali širi ekološki sustav Airship i pratiti novo izdanje Airship 2.0, isporučujući pojednostavljeni agregator najboljih otvorenih tehnologija za deklarativno raspoređivanje i upravljanje Kubernetes okruženjima i softverom
  • zajedničkim snagama poboljšati dodatne napore otvorenog koda, uključujući Metal3-io i OpenStack Ironic, integriran Kubernetes Cluster API.

„Doprinos Dell Technologies Airship zajednici ponovno potvrđuje povjerenje i rast ulaganja u model otvorene infrastrukture. Ova suradnja ne samo da će nam omogućiti ubrzanje AT&T mrežnog oblaka na Dell Technologies infrastrukturi, već će i olakšati ostvarenje cilja šire zajednice da operaterima učini što jednostavnijim raspoređivanje i upravljanje otvorenom infrastrukturom za podršku SDN-u i drugim radnim opterećenjima.“, rekla je Amy Wheelus, potpredsjednica, AT&T Network Cloud.

„Dell Technologies usko surađuje s AT&T-om kako bi kombinirali naše zajedničke najbolje tehnologije iz sfere telekomunikacija s desetljećima iskustva u transformaciji podatkovnih centara i tako pomogli pružateljima usluga brzo uvesti nove vrste iskustvenih Edge i 5G usluga.“, rekao je Kevin Shatzkamer, potpredsjednik Dell EMC-a. Dodao je i kako je Dellov lanac opskrbe, svjetski lider u sferi poslužitelja, spremanja podataka i osobnih računala, optimiziran da pruži najbolju strukturu troškova, predvidivost i pristup novim infrastrukturnim tehnologijama potrebnim za omogućavanje prelaska na otvoreniju, raščlanjenu mobilnu mrežu.

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here