Bitcoin je u padu već peti dan za redom, što je najduži pad u više od godinu dana, nakon što je jedna od najvećih kineskih online burzovnih kuća rekla da će do kraja mjeseca prestati s trgovinom Bitcoinova, zbog negativne reakcije države na trgovinu kriptovaluta.

BTC Kina će odmah zaustaviti prihvaćanje novih registracija računa na “BTC China Exchange”, izjavio je izvršni direktor Bobby Lee u četvrtak u svom tweetu. Odluka je donesena nakon “pažljivog razmatranja” kineskih regulatora koji su objavili 4. rujna da zabranjuju trgovinu međunardonih kriptovaluta na svom tržištu.

Bitcoin je doživio svoju najdublju krizu u posljednjih godinu dana nakon što je jedna od najvećih kineskih online burzi rekla da će prestati s trgovanjem kriptovaluta do kraja mjeseca. Podsjetimo da Kina ima oko 23 posto bitcoinskih transakcija i da je dom za mnoge od najvećih svjetskih bitcoin rudara, ali se bitcoin srušio za čak 35% u kineskom trgovanju ovom valutom.

 


bitcoin cijena

 

prodaja bitcoina

 

Komunistička nacija planira zabraniti trgovanje bitcoina i svih drugih virtualnih valuta na svojim domaćim burzama, objavili su u ponedjeljak “Bloomberg News”. Zabrana će se primjenjivati ​​samo na trgovanje kriptovalutama na burzama, prema riječima ljudi, koji su dobro upoznati s tom situacijom, a koji su tražili da ne budu imenovani jer su informacije privatne.

Vlasti nemaju planove za zaustavljanje transakcija van burzi. Tako je i Šangajska financijska služba također naložila zatvaranje bitcoin platformi za trgovanje u gradu, izvijestila je China Business News, pozivajući se na neidentificiranu osobu.

Dok je motivacija Pekinga za zabranu trgovanja kriptovalutama potpuno nejasna, ova promjena dolazi uslijed velikog pritiska na financijske rizike u pripremi ključnog preustroja vodstva Komunističke partije sljedećeg mjeseca, koji će se dogoditi u Kini.

Bitcoinov pad je potaknuo zabrinutost investitora, potaknuvši ih na skepticizma prema kriptovalutama što sve skupa negativno utječe na vrijednost svih kriptovaluta. Da nije sve tako crno, ukazuje izjava Matt Roszaka, predsjednika Washingtonske komore za digitalnu trgovinu, i investitor u BTC China, koji je izjavio kako očekuje da će se trgovina ipak nastaviti do kraja godine.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here