Apple događaji uvijek su privlačili puno pažnje jer su se u tim prilikama uglavnom predstavljale neke nove revolucionarne ideje koje su utjecale na cjelokupnu industriju (posebice onu pametnih telefona). Iako Apple u posljednje vrijeme izbacuje na tržište sva manje inovacija i revolucionarnih uređaja, interes za njihovim događanjima je i dalje ekstremno visok. Ovih su se dana u javnosti pojavile informacije kako će se novo Appleovo događanje održati 25. ožujka u Apple Parku, a što će sve biti predstavljeno na tom eventu saznajte u nastavku.

Već tradicionalno, u jesenskim danima Apple nam predstavlja nove pametne telefone, u ljetnim mjesecima nove softverske nadogradnje, dok je početak godine rezerviran za sve ostale novitete u području i hardvera i softvera. Prema nagađanjima medija ništa drugačije ne bi trebalo biti ni ove godine, iako nikakve informacije još uvijek nisu potvrđene.

Ako je vjerovati natpisima poznatih svjetskih medija, u ožujku bi Apple trebao predstaviti novi jeftini iPad, a vrlo vjerojatno će biti predstavljena i nova inačica AirPods slušalica. Također, neki analitičari spominju i predstavljanje novog kvalitetnijeg HomePod zvučnika, no o tome za sada ne postoje nikakva detaljnija saznanja.

Ono što se još nagoviješta je predstavljanje novog servisa Apple News koji bi na jednom mjestu trebao agregirati vijesti iz poznatih provjerenih izvora. Takva bi usluga funkcionirala na mjesečno pretplati (10 dolara), a zarada bi se dijelila 50:50 između Applea i izdavača. No, neki izvori poručuju kako izdavači nisu zadovoljni takvim omjerom pa je cijela situacija u vezi s Apple News još uvijek obavijena maglom.

Za sada je teško reći što će se doista događati na tom eventu i koje će nam sve novitete predstaviti Apple. Vrijedi sačekati još nekoliko tjedana te saznati iz prve ruke što nam to novo donosi Apple. Do tada, poznati novinari i tehnološki analitičari borit će se kako bi dobili kartu viška za ovaj događaj jer očekuje nas zasigurno prepuna dvorana znatiželjnika.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here