Lenovo se posljednjih godina nalazi u samom vrhu tržišta prijenosnih računala i tableta, a svoj uspjeh mogu pripisati konstantnom razvoju novih kvalitetnih uređaja. Lenovo nas svake godine iznenadi s nekoliko novosti u svojoj ponudi, ali i poprilično niskim cijenama – koje su se pokazale kao jedan od važnijih mamac za dopiranje do velikog broja kupaca. Ova je godina unatoč svojevrsnoj krizi, bila poprilično solidna za Lenovo. Kako bi nastavili sa sjajnim rezultatima na tržištu – uskoro će nam Lenovo predstaviti novi tablet koji će nositi naziv Lenovo Tab M7 (2021).

Novi Lenovo Tab M7 (2021) nedavno se pojavio na Geekbench benchmark stranicama pod imenom TB-7306F. Samim pojavljivanjem na Geekbench testiranjima saznali smo i neke hardverske postavke ovog tableta, a koje ćeo predstaviti u nastavku. Novi Lenovo Tab M7 (2021) trebao bi raditi na procesoru MediaTek Helio A22 koji ima četiri jezgre, a u radu procesora pomagat će 2GB radne memorije.

Za pohranu podataka korisnici bi na raspolaganju trebali imati 32 GB podatkovnog prostora, a memoriju će biti moguće nadograditi s microSD karticom. S obzirom na to da se radi o svojevrsnom nasljedniku Lenovo Tab M8 uređaja, naglasit ćemo kako je taj prethodnik ima 8 inčni zaslon FHD+ rezolucije, bateriju od 5.000 mAh te kamere od 2 i 5 MP. Hoće li ovaj novi uređaj biti slične konfiguracije ili će imati i neka poboljšanja – vidjet ćemo u narednim tjednima.

Iako konfiguracijama nije nešto spektakularno kvalitetan, ovaj će tablet sasvim sigurno uveseliti mnoge. Što se tiče samih testiranja, novi je tablet na Geekbench testiranjima ostvario 144 boda u single-core testiranju te 489 u multi-core testiranju. Lenovo je ovim novim tabletom još jednom pokazao kako mu je stalo do korisnika srednjeg i nižeg cjenovnog razreda jer cijena ovog uređaja trebala bi biti iznimno povoljna. Koje će točno performanse imati Lenovo Tab M7 (2021) tablet za sada još ne možemo sa sigurnošću potvrditi. Ono što je poprilično izvjesno je da će tablet raditi na novom Android 11 operativnom sistemu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here