Teclast možda nije najprepoznatljivije ime na tržištu tehnološke opreme, no to se možda u skorašnje vrijeme i promijeni. Naime, Teclast je posljednjih mjeseci tržištu ponudio nekoliko zanimljivih uređaja koji su iznimno prihvatljivi cijenom, a u svojem središtu kriju vrlo vrijedne komponente. Činjenica je da ova kompanija ima određenu popularnost na istočnim tržištima, gdje se kupci često odlučuju za uređaje prihvatljive cijene i super performansi – a ta popularnost Teclast-a mogla bi se uskoro preslikati i na zapadna tržišta. Jedan od pokušaja proboja na globalno tržište definitivno će biti i Teclast M40 tablet koji donosi sasvim solidne performanse i dizajn po prihvatljivoj cijeni.

Teclast M40 je tablet računalo koje donosi poprilično velik 10.1 inčni zaslon koji podržava FHD+ rezoluciju. Zaslon donosi omjer stranica 16:10 te sadrži 2.5D zakrivljeno staklo. U srcu uređaja nalazi se Unisoc Tiger T618 procesor koji ima 8 jezgri i napravljen je na 12-nanometarskoj tehnologiji. Kao podrška radu procesora tu je 6 GB radne memorije, dok korisnici za pohranu podataka na raspolaganju imaju 128 GB prostora (moguće povećati uz microSD karticu).

Na stražnjoj strani uređaja nalazi se 8MP kamera, a slična je kamera implementirana i s prednje strane uređaja. Valja pohvaliti kvalitetan i oku ugodan dizajn koji je skrojen od metalnog kućišta te se sve zajedno čini čvrstim i izdržljivim. Baterija kapaciteta 6000 mAh trebala bi osigurati dugotrajan nesmetani rad, dok će napredni GPS sustav pomoći u preciznom pozicioniranju u prostoru.

Kada pogledamo sve performanse koje ovaj uređaj donosi, sasvim je jasno kako se radi o poprilično kvalitetnom uređaju koji može konkurirati ostalima na tržištu. Zaboravili smo spomenuti kako uređaj pokreće Android 10 sustav koji se ustalio na mnogim tablet računalima pa bi i samo korištenje uređaja trebalo biti jednostavno i ugodno.

Sve navedeno možete na tržištu pronaći već za 130 dolara, koliko je naime cijena ovog novog tablet računala. Vjerujemo da je Teclast M40 solidno rješenje za većinu korisnika tako da će vjerojatno naići na odobrenje od strane korisnika koji su u potrazi za novim tablet računalom.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here