Samsung je čini se sve bliže predstavljanju novih tableta, barem ako je vjerovati natpisima koji su se pojavili u svjetskim medijima. Dakako, iz samog Samsunga za sada nema novih informacija, no pojavili su se i prvi renderi koji pokazuju novi izgled Samsung Galaxy Tab S7 i S7 Plus modela.

Galaxy Tab S7 Plus trebao bi imati 12.4 inčni Super AMOLED zaslon koji će podržavati rezoluciju 2.800 x 1.752 piksela. Zaslon bi trebao imati osvježavanje od 120 Hz, a podržavat će S-Pen olovku za zaslon. S7 Plus model tableta trebao bi u svojem središtu imati Qualcommov Snapdragon 865+ čipset koji je predstavljen nedavno. Što se tiče memorije, u Galaxy S7 tabletu trebalo bi se nalaziti 6 ili 8 GB radne memorije te 128 ili 256 GB memorije za pohranu podataka. Prema trenutnim informacijama, memoriju za pohranu će biti moguće proširiti umetanjem memorijske kartice.

Galaxy Tab S7+ trebao bi imati veliku bateriju kapaciteta 10.090 mAh, dok će model S7 imati nešto slabiju bateriju kapaciteta 7.760 mAh. Jači model tableta trebao bi podržavati i brzo punjenje do 45 W. Ispod zaslona trebao bi se nalazi i čitač otiska prsta. Što se tiče kamera, na novim će tabletima biti tri kamere. Prednja kamera trebala bi imati 5MP, dok će stražnja dvostruka kamera biti sastavljena od senzora 13 i 5 MP. Dakako, kamere na tabletu nisu toliko bitan segment uređaja kao na pametnom telefonu, ali možemo primijetiti da sve veći broj ljudi koristi tablet za snimanje i fotografiranje.

Ostale karakteristike uređaja za sada nisu poznate, no s obzirom na šuškanje predstavljanje novih tableta vjerojatno nećemo čekati jako dugo. Ono što je poprilično izgledno jest da će Samsung Galaxy Tab S7 uređaje pokretati Android 10 sustav koji će biti oplemenjen nadogradnjom Samsunga. Također, veliki su izgledi da će barem neke verzije tableta imati podršku za 5G mreže čime bi se ovi novi tableti približili novim zahtjevima korisnika. Renderi izgledaju odlično te se nadamo da će i finalni proizvod Samsunga i ovog puta oduševiti javnost.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here