Ovogodišnji IFA 2020 sajam u Berlinu zasigurno je jedan od najneuobičajenih do sada jer korona virus je poremetio mnoge planove na tehnološkom tržištu. Unatoč tome, neki su proizvođači nastavili s planiranim razvojem novih uređaja, dok je veliki dio proizvođača zapeo u raznim kašnjenjima i pomicanju rokova. Zanimljivo, među onima koji nastavljaju s normalnim radom nalazi se Honor – poznati i popularni podbrend Huaweija. Na prije spomenutom sajmu Honor je predstavio nekoliko prijenosnih računala, pametnih satova – ali i tablet računala.

Honor je službeno predstavio svoja dva nova tablet računala naziva Honor Pad 6 i Honor Pad X6. Prvo navedeni, Honor Pad 6 donosi veliki 10.1 inčni zaslon koji podržava FHD rezoluciju, odnosno 1920 x 1200 piksela. Zaslon zauzima 80.6 posto prenje strane tableta, a donosi certifikat protiv štetnog plavog zračenja. U središtu uređaja nalazi se Huawei HiSilicon Kirin 710A procesor, dok po pitanju memorije korisnici mogu birati između dvije varijante. Prva je 3GB radne memorije upareno s 32GB podatkovnog prostora, dok je druga verzija – 4GB / 64GB. Uređaj podržava 4G LTE mrežu, a dostupan je u sivoj boji.

Honor Pad X6 donosi nešto manji zaslon veličine 9.7 inča. Radi se o IPS zaslonu koji podržava rezoluciju 1280 x 800 piksela, a zauzima 75% prednje strane tableta. Unutar ovog tablet računala nalazi se isti Kirin procesor kao i kod prije spomenutom modela Honor Pad 6. Što se tiče memorije, korisnici na raspolaganju imaju samo jednu konfiguraciju – 3GB radne memorije i 32GB prostora za pohranu podataka. Uređaj će se na tržištu pojaviti u svjetlo zelenoj boji.

Valja spomenuti i prednju 2MP kameru te stražnju od 5MP (što je identično i kod Honor Pad 6 modela). Dakako, tu su standardno i podrška za WiFi, Bluetooth, utor 3.5mm za slušalice, mogućnost dodavanja microSD kartice do 512 GB te baterija od 5100 mAh koja je identična i kod Honor Pad 6 modela. Što se tiče cijena, Honor Pad X6 trebao bi se na tržištu pojaviti po cijeni od 135 eura, dok bi nešto bolji Honor Pad 6 trebao stići po cijeni od 140 eura ili nešto više.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here