Korona je donijela mnoge promjene na tehnološko tržište. Prije svega, već tijekom cijele godine svjedoci smo raznih kašnjenja uređaja pa ćemo tako neke modele pametnih telefona, tableta i prijenosnik morati pričekati nešto duže od planiranog. Iako je situacija na tržištu neizvjesna i financijska kupovna moć tehnoloških korisnika slabi – činjenica je da je korona karantena pogurala neke ka kupnji novih uređaja. Podaci pokazuju kako je tržište tableta profitiralo u vrijeme korona krize. Naime, nakon dugog pada potražnje za tabletima, u korna krizi potražnja za tabletima je narasla. Tržište tableta ima sve više kvalitetnih i konceptualno zanimljivih uređaja, a jedan novi uskoro bi nam trebao stići na tržište – Lenovo Yoga X.

Iako tržištem tableta i dalje dominira Apple sa svojim iPad-om, dobrim brojkama mogu se također pohvaliti Samsung, Huawei i Leonovo. Možda Lenovo i nije najprepoznatljiviji brend u svijetu tableta, ali definitivno zavrjeđuje pažnju javnosti. Uskoro bi upravo Lenovo na tržištu mogao predstaviti svoj inovativni koncept tableta koji će zapravo biti multifunkcionalan uređaj. Novi Lenovo Yoga X tablet moći će se prema potrebi pretvarati u dodatni zaslon – što je super vijest za sve kojima je takav dodatni zaslon potreban u svakodnevnom radu.

Iako je ovaj koncept još uvijek u fazi razvoja, čini se da smo sve bliže prvim finalnim rezultatima. Novi Lenovo Yoga X tablet imat će microHDMI ulaz putem kojeg će se moći spojiti na druge uređaje – kako bi postao dodatni zaslon. Spajanje tableta bit će moguće napraviti s PC računalima, pametnim telefonima, ali i Nintendo Switch konzolom. U svim tim situacijama Lenovo Yoga X postat će dodatni zaslon za korisnika, a zanimljivo je da će korisnici moći koristiti tipke na tabletu kako bi upravljali sustavom.

Ideja Lenovo Yoga X tableta nam se na prvu čini super jer ćemo imati jedan uređaj koji će imati više vrijednih funkcija. Kao dodatni zaslon Lenovo Yoga X mogao bi nam poslužiti u vrijeme obavljanja poslovnih zadataka, dok bi kao tablet mogao zabavljati obitelj u vrijeme odmora i zabave. Veselimo se dolasku ovakvog rješenja na tržište te se nadamo da ćemo uskoro imati više informacija.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here