Apple je cijenom pametnih telefon prošao granicu od 10.000 kuna, što si nažalost mnogi ne mogu priuštiti. No, Apple nikada ni nije bio brend koji bi trebao biti dostupan svima – već su od samih začetaka gradili prepoznatljivost po kvaliteti i luksuzu. Bez obzira na to što novi top uređaji koje Apple razvija koštaju preko 10.000 kuna, ova je kompanija uvijek ponudila nešto korisnicima koji nemaju velike budžete. Ove je godine tako predstavljen iPhone SE, a čini se kako to neće biti jedini jeftiniji uređaj koji će Apple predstaviti ove godine.

Apple iPhone SE je uređaj za sve one koji si ne mogu priuštiti top modele iPhone uređaja, ali ipak žele dašak elegancije koju donosi Apple. Iako su mogućnosti tog telefona znatno slabije nego li top modela, činjenica je da je i cijena pristupačnija gotovo svima – tako da Apple svojom ponudom zadovoljava sve vrste korisnika. Ponuda bi uskoro trebala biti popunjena i na području iPad uređaja – gdje nam Apple prema šuškanjima u medijima, priprema jedan jeftiniji uređaj.

Na tržištu trenutno imamo iPad veličine zaslona 10.2 inča, a koji se može pronaći po cijeni nešto višoj od 300 dolara. Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, uskoro bismo za sličnu cijenu mogli dobiti novi iPad uređaj koji će imati nešto bolje performanse, ali i zaslon veličine 10.8 inča. Više detalja o ovome uređaju za sada nije poznato, osim da bi se na tržištu trebao pojaviti već ove godine.

Apple užurbano radi i na razvoju nekih premium uređaja, koji bi se također na tržištu trebali pojaviti već ove godine. Što se tiče samog iPad-a, čini se kako smo sve bliže i novom iPad mini uređaju čija bi dijagonala zaslona trebala biti manja od 9 inča. Trenutni iPad mini model ima zaslon od 7.9 inča pa vjerojatno ni noviji model neće biti puno veći. Taj bi se uređaj na tržištu trebao pojaviti početkom iduće godine, ako je vjerovati informacijama koje su se pojavile u medijima. Bilo kako bilo, na tržištu bismo trebali dobiti nove cijenom povoljnije uređaj, dok će istovremeno Apple nastaviti razvoj svoje premium linije pametnih uređaja.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here