Android sustav jedan je od najraširenijih na svijetu i koriste ga mnogi u svim kutevima svijeta. Ovih dana započelo je još jedno novo poglavlje u Android eri, jer je na scenu polako zakoračio novi Android 7.0 Nougat. Radi se o novoj verziji operativnog sistema, koji donosi pregršt inovacija.

Finalna verzija Android 7.0 Developer Preview stigla nam je prije mjesec dana, a po običaju Googlea protekao je dovoljan period kako bi se novi sistem i službeno pustio u rad. Korisnici će Android 7.0 Nougat operativni sustav moći koristiti na sljedećim uređajima: Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X, Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9, Asus Nexus Player, Google Pixel C i General Mobile 4G. Radi se o uređajima koji su pripremljeni hardverski za ovakvu nadogradnju, te će ovaj novi Android sustav na njima funkcionirati besprijekorno.

Dakako, novi Android 7.0 Nougat donosi sa sobom i mnoštvo noviteta, među kojima vrijedi izdvojiti: funkcionalnost za brzo prebacivanje na aplikaciju koju smo prethodno koristili, multi-window funkcija, mogućnost podešavanja više različitih jezika, buže trajanje baterije kada ste u pokretu zahvaljujući funkciji Doze on the Go, enkripciju spremljenih podataka radi bolje zaštite, poseban VR mod, veliki broj novih emojija, te još razne druge stvari.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here