Redmi brend radi jako dobar posao na nekoliko tehnoloških tržišta, a posebno je zamjetna njegova uloga na tržištu pametnih telefona. Valja naglasiti kako je Redmi zapravo dio popularne kompanije Xiaomi koja sve većim koracima grabi ka vrhu najpopularnijih tehnoloških uređaja u nekoliko segmenata (posebice na tržištu pametnih telefona).

No, Redmi je osim prepoznatljivosti u svijetu pametnih telefona, sada odlučio izgraditi i prepoznatljiv status na tržištu pametnih satova. Ovaj se brend inače ističe solidnim karakteristikama i vrlo prihvatljivim cijenama. Takav je i novi pametni sat koji stiže iz redova Redmija – koji donosi solidne performanse i cijenu od svega 45 eura.

Redmi Watch donosi zaslon dijagonale 38 mm koji je pravokutnog oblika sa zaobljenim staklom na rubovima. Na uređaju se nalazi samo jedna tipka, dok se ostalo upravljanje odvija putem dodirnog ekrana ili aplikacije na pametnom telefonu. Uređaj donosi pregršt mogućnosti, a između ostalog opremljen je Bluetooth i NFC tehnologijom.

Zahvaljujući kvalitetnom dizajnu uređaj može ispod površine vode do dubine od 50 metara, a baterija ovog uređaja korisnicima bi trebala osigurati 7 – 12 dana rada (bez potrebe za novim punjenjem). Zanimljivo je kako je ovaj sat u velikoj mjeri zapravo sličan najpopularnijem satu na tržištu – Apple Watch-u. Sličnost se očituje i u samom softverskom dijelu, gdje sat koristi crnu pozadinu sučelja – baš kao što je ima i Apple.

Uređaj je na kineskom tržištu dostupan od početka prosinca, a na ostala tržišta trebao bi stići u neko dogledno vrijeme. Nismo spomenuli kako je pametni sat moguće nabaviti u bijeloj, crnoj i plavoj boji, dok korisnici za silikonsku narukvicu mogu odabrati bijelu, crnu, plavu, zelenu ili ružičastu boju.

Sat će podržati sve funkcionalnosti koje podržavaju i ostalih pametni satovi na tržištu – od praćenja koraka i otkucaja srca pa sve do praćenja fizičkih aktivnosti i treninga. Vjerujemo kako je Redmi za svoje prvo izdanje sata pripremio sasvim solidan uređaj koji će naići na veliko odobravanje publike. S cijenom od samo 45 eura, ovaj bi se pametni sat mogao pokazati mudrim izborom.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here