Samsung u svojem vlasništvu ima mnogobrojne uređaje, tehnološke inovacije, ali i još mnoštvo toga. Dakako, jedan od prepoznatljivih elementa njihova poslovanja su pametni telefoni, a uz njih najbolje kotiraju na području prijenosnih računala i televizora. Upravo ćemo danas predstaviti dva nova sjajna prijenosna računala koja je predstavio Samsung, a koja će zasigurno pronaći svoje kupce na tržištu.

Radi se o prijenosnim računalima Samsung Notebook 9 Pen koja su zapravo hibridna računala. Na tržištu će se Samsung Notebook 9 Pen pojaviti u dvije dimenzije – verzija od 13 inča i verzija od 15 inča. Kao što smo to i navikli od Samsunga, uređaji će biti iznimno lijepog dizajna, a zbog svojih malih dimenzija lako će se prenositi.

Samsung Notebook 9 Pen 13

Uz uređaje će dolaziti i posebna S Pen digitalna olovka koja bi trebala upotpuniti doživljaj rada korisnika na računalu. Ova digitalna olovka korisniku bi trebala pomoći oko crtanja po ekranu, a imat ćete osjećaj kao da crtate po pravom papiru. Također, iz Samsunga su naglasili kako ova nova olovka ima sjajan odaziv pa nema nikakvog kašnjenja prilikom korištenja, što je sjajno za one korisnike koji će tu digitalnu olovku zaista i koristiti.

Što se tiče samih prijenosnika već smo pohvalili njihov tanak dizajna, no nismo spomenuli kako je kućište metalno i ima predivan aluminijski okvir. U središtu računala nalazi se Intel Core i7 procesor (8. generacija), a uz procesor tu je i 16 GB RAM-a. Korisnik za pohranu ima 512 GB SSD diska, a ono što će mnoge oduševiti svakako je trajanje baterije – koja može izdržati čak 15 sati bez punjenja.

Ova su računala u prvom planu namijenjena poslovnim korisnicima, ali i kreativcima koji vole raditi na računalima. Prodaja ovih uređaja već je započela u Južnoj Koreji, a uskoro bi se ovi prijenosnici trebali pojaviti i na ostalim tržištima. Prema najavama cijena Samsung Notebook 9 Pen serije trebala bi se kretati od 1.400 dolara prema više.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here