Samsung je predstavio je dva nova člana svoje Serije 7 visokih performansi: unaprijeđenu Seriju 7 Chronos koja pruža profesionalne performanse u tankoj i laganoj izvedbi i Seriju 7 Ultra koja Ultrabook prijenosnike postavlja na novu razinu s obogaćenom računalnom snagom, grafičkim mogućnostima i osjetljivosti na dodir. Novi intuitivni uređaji Samsungove Serije 7 čine računala dijelom života potrošača omogućujući mobilnost i pomažući im da ostanu povezani.

„2012. godina je definitivno godina za Samsungovo poslovanje na području računala – proširili smo našu liniju proizvoda, iskoristili smo prednosti novih oblika uređaja i zahtjeva korisnika. To je dovelo do značajnog porasta u industriji“, izjavio je David Song, viši potpredsjednik odjela IT & Mobile Communications tvrtke Samsung Electronics. „U 2013. godini nastavit ćemo se fokusirati na inovacije nudeći proizvode koji odgovaraju životnim stilovima potrošača zadržavajući pritom tehnološki najnapredniji dizajn i standarde performansi. Novi Chronos i Ultra proizvodi Serije 7 su samo dva primjera što možete očekivati od nas tijekom ove godine.“

Nova Serija 7 Chronos – Profesionalan, snažan izvođač
Omogućujući profesionalane performanse u tanjem i lakšem obliku, nova Serija 7 Chronos pruža poboljšanu procesorsku snagu za profesionalne korisnike i novo softversko rješenje RAMaccelerator koje pruža povećanje brzine pretraživanja i pokretanja aplikacija do 150 posto iskorištavajući postojeću memoriju. Mogućnosti zaslona osjetljivog na dodir s podrškom za čak 10 prstiju poboljšavaju cjelokupno iskustvo, omogućujući korisniku direktnu interakciju sa zaslonom, kao i touchpadom i tipkovnicom. S kućištem koje je u cijelosti izrađeno od aluminija, nova Serija 7 Chronos prati dizajnerski DNK svog prethodnika s ugrađenim snažnim Intel četverojezgrenim procesorom s 16 GB memorije, do 1 TB za pohranjivanje i 2 GB namijenjenim dodatnoj grafici u tankoj šasiji koja iznosi svega 20,9 mm (0,82 inča).

Serija 7 Chronos omogućuje stvaranje težeg sadržaja za profesionalnu uporabu s povećanom učinkovitosti i produktivnosti, bilo gdje i bilo kada. Osluškujući potrebe profesionalaca, nova Serija 7 Chronos dolazi u visokoj rezoluciji, ima HD zaslon (1920 x 1080), s 300nit svjetlinom, kao i bogati zvuk s JBL® optimiziranim zvučnicima, poboljšanu grafiku za izvršavanje težih zadataka i poboljšanje baterije koja traje 11 sati. Laptop se budi u samo dvije sekunde i podiže se u roku od dvanaest sekundi zbog čega je spreman u danom trenutku virtualno pristupiti bilo čemu što je korisniku potrebno za ozbiljan rad.

Serija 7 Ultra – Novo Ultrabook iskustvo
Kao prvi Ultra proizvod u obitelji Serije 7, Serija 7 Ultra utjelovljuje vrhunsku mobilnost i performanse u ultra tankom i laganom kućištu koje je potpuno izrađeno od aluminija. Dizajniran kao ultimativni Ultrabook za multimediju, Serija 7 Ultra nudi oštru sliku kao i snažne zvučne značajke. Uživajte u video zapisima i fotografijama na Full HD zaslonu (1920 x 1080) s 350 nit svjetlinom dok JBL optimizirani zvučnici i AMD grafika upotpunjuju iskustvo. Zaslon laptopa je svjetliji i širi od prethodnih modela i ima kut gledanja od 178 stupnjeva, što ga čini odličnim za dijeljenje multimedije s prijateljima i obitelji ili radnih sadržaja s kolegama.

Uz trajanje baterije do osam sati korisnik je povezan tijekom cijelog dana, dok najnoviji Intel Core i5 ili i7 procesori te kapacitet pohrane do 256 GB SSD osiguravaju računalnu snagu koju zahtjevaju čak i oni najzahtijevniji korisnici. Intuitivne mogućnosti zaslona osjetljivog na dodir s podrškom za čak deset pristiju i podizanjem sistema u roku od šest sekundi povećavaju produktivnost u pokretu. Uređaj će također biti dostupan s 4 LTE povezivosti, dodatno poboljšavajući dostupnost s bilo koje lokacije (baziran na touch modelu). Povezivanje s drugim uređajima gotovo nikad nije problem s tri USB utora, kao i s LAN portom i tankim zaštitnim utorom kako bi se osiguralo da je uređaj sigurno privezan kada je potrebno.

Ova tehnologija budućnosti kao i ostali Samsungovi proizvodi bit će izložena od 8. do 11. siječnja na sajmu CES 2013 na štandu #12004 u središnjoj dvorani Las Vegas konferencijskog centra.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here