Kompanija LG sasvim solidno posluje na nekoliko različitih tehnoloških područja, među kojima definitivno vrijedi istaknuti sektor televizora i pametnih telefona. Dakako, poslovanje LG-a puno je šire od toga pa njihove uređaje pronalazimo gotovo u svakom sektoru digitalnog tržišta. Već tradicionalno, LG nam pri kraju godine predstavi i svoje nove modele prijenosnih računala. Ove godine, LG bi narednih dana trebao pohvaliti svojim novim modelima prijenosnih računala koji će nositi naziv LG Gram.

Nova LG Gram serija prijenosnih računala trebala bi nam donijeti 3 nova modela prijenosnika, mada neke stvari u samoj najavi novih modela baš i nisu 100% jasne. Primjerice, u navedenoj najavi negdje se ne spominje 13 inčno prijenosno računalo, a isto tako u najavi nema 15.6 inčnog modela.

Doduše, prema spomenutoj najavi u novoj LG Gram ponudi biti će model veličine zaslona 16 inča koji će vjerojatno zamijeniti onaj od 15.6 inča, dok će se pojaviti i 14 inčni uređaj koji će vjerojatno biti zamjena za 13 inčno prijenosno računalo. Uređaji koji bi uskoro trebali biti predstavljeni nosit će sljedeća imena: LG Gram 14 14Z90P, LG Gram 16 16Z90P i LG Gram 17 17Z90P.

LG Gram 17 17Z90P
LG Gram 17 17Z90P

Serija LG Gram prijenosnih računala korisnicima bi trebala osigurati i više nego solidne performanse rada, čime bi se ova računala mogla nametnuti na tržištu – kao odličan izbor za kupce. Svi navedeni uređaji vjerojatno će raditi na novoj generaciji Intel procesora koja nosi naziv Tiger Lake i samim time LG jasno pokazuje kako se radi o vrsnim računalima.

Na raspolaganju će sasvim sigurno biti razne konfiguracije po pitanju radne memorije i podatkovnog prostora – a korisnici će moći odabrati performanse koje njima odgovaraju. Kako će konkretno izgledati LG Gram prijenosnici i koje će performanse imati mogli bismo saznati već u narednim danima – jer predstavljanje samo što nije.

Ono što je poprilično sigurno je da će novi LG prijenosnici podržavati sve suvremene tehnologije povezivanja, kao i opskrbiti dovoljne kapacitete baterija za nesmetan radi korisnika. Cijena uređaja također je za sada nepoznata, no kao što smo već rekli – premijere dolazi uskoro.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here