Kompanija Lenovo odradila je još jednu fantastičnu godinu, bez obzira na sva događanja koja su se ove godine dovijala na tržištu prijenosnih računala. Činjenica je da se Lenovo s godinama uspio popeti na vodeće pozicije najpopularnijih proizvođača prijenosnih računala pa sada raznovrsnom ponudom oduševljavaju nove korisnike. Lenovo u svojem portfelju prijenosnih računala zaista ima raznolike ponude za sve vrste kupca, a odlična je stvar – što Lenovo svake godine nadopunjuje ponudu novim prijenosnim računalima. Ovog puta, Lenovo tržištu predstavlja jedan od svojih najlakših prijenosnika ikada – Lenovo ThinkPad X1 Nano.

Lenovo ThinkPad X1 Nano premijerno je predstavljen u Kini na lack Fun 2020 manifestaciji. Radi se o poprilično zanimljivom uređaju koji se može pohvaliti malom težinom i poprilično izdržljivom kućištu napravljenom od karbonskih vlakana. Novi Lenovo ThinkPad X1 Nano donosi 13 inčni zaslon koji podržava rezoluciju od 2160 x 1350 piksela. Zaslon je u omjeru 16:10, podržava 100% sRGB spektra boja, a svjetlina može ići do 450 nita. Ukalupljen u atraktivno i izdržljivo kućište od karbonskih vlakana, ovo prijenosno računalo već na prvi pogled izgleda moćno i elegantno. Uređaj je iznimno tanak (svega 13.83 mm), a cjelokupna struktura prijenosnika napravljena je kako bi bio što lakši i mobilniji.

U unutrašnjosti novog Lenovo ThinkPad X1 Nano uređaja nalaze se Intelovi procesori 11. generacije (od Core i5-1130G7 do Core i7-1160G7) koji rade uz pomoć 16 GB radne memorije. Za pohranu podataka korisnici mogu birati između modela s 512 GB i 1 TB SSD podatkovnog prostora. Baterija od 48 Whr donosi više od 13 sati autonomije, a kada se isprazni moguće je uređaj napuniti od 0 do 80 posto za svega sat vremena – zahvaljujući funkciji brzog punjenja, ovisno o performansama i hardverskim komponentama varirat će i cijena uređaja.

Najjeftinija verzija Lenovo ThinkPad X1 Nano uređaja s Core i5-1130G7 procesorom na tržištu će se pojaviti po cijeni od 1.530 dolara, dok će verzija s Core i7-1160G7 procesorom i 1TB SSD podatkovnog prostora koštati 2.142 dolara. Cijena možda jest nešto viša nego što smo to navikli kod Lenovo uređaja, ali valja naglasiti kako se ovdje radi o uređajima vrhunskih performansi i dizajna.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here