Očekujte neočekivano, s još bržim ekranima, najboljim hlađenjem u klasi, NVIDIA Turing grafičkim karticama, Intel Core procesorima 9. generacije i AMD Ryzen APU-ovima

 

KLJUČNE TOČKE

  • ROG Mothership: Redizajnirana kompaktna zamjena za stolno računalo, s opcijama ekrana za igrače i kreatore sadržaja
  • ROG G703: Performanse na razini Mothershipa, u kućištu tradicionalnog dizajna, s impresivnim mogućnostima i specifikacijama
  • ROG Zephyrus S: GX701, GX531 i GX502 sadrže Active Aerodynamic System (AAS), velik izbor veličina ekrana i tehnologiju ROG Boost
  • ROG Zephyrus M: GU502 s do 240 Hz PANTONE verificiranim ekranom, do NVIDIA RTX 2060 grafičkom karticom s tehnologijom ROG Boost, te punjenjem baterije putem USB-C konektora
  • ROG Zephyrus G: GA502 s AMD Ryzen APU-om i NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti grafičkom karticom, s dodatkom tehnologije ROG Boost, te ekranom s frekvencijom osvježavanja do 120 Hz
  • ROG Strix Scar III i Hero III: do Intel® Core™ i9-9880H procesor, ekran s frekvencijom osvježavanja do 240 Hz, te do NVIDIA GeForce RTX 2070 grafička kartica, s dodatkom tehnologije ROG Boost,
  • ROG Strix G: sve esencijalne mogućnosti i karakteristike, a po pristupačnoj cijeni, s ekranom s frekvencijom osvježavanja do 144 Hz, do NVIDIA GeForce RTX 2070 grafičkom karticom, i do Intel Core i7-9750H procesorom

 

 

Zagreb, 03. svibanj, 2019. — ASUS Republic of Gamers (ROG) je najavio sveobuhvatno osvježenje cjelokupne ponude prijenosnika za igranje. ROG kolekcija za proljeće 2019. sadrži potpuno nove uređaje, kao i niz poboljšanja otprije poznatih modela, kako bi se spretno uravnotežile performanse koje zahtijevaju igrači, kreatori sadržaja i napredni korisnici, s praktičnim značajkama koje olakšavaju svakodnevnu upotrebu.

U novoj ponudi nalaze se uređaji s različitim izvedbama kućišta – od moćnih zamjena za stolna računala i perolakih ultraprijenosnih računala, do unaprijeđenih verzija prijenosnika s kućištima klasičnog oblika. Različite razine performansi naših uređaja u potpunosti zadovoljavaju potrebe igrača svih kalibara. Prijenosnici S klase nude najviše performanse i iskustvo kakvo traže profesionalci, dok su modeli iz M serije nešto pitomiji, ali još uvijek konfigurirani na način da zadovolje naprednije korisnike.

Nova G serija prijenosnika fokusirana je na pružanje svih igračima ključnih mogućnosti, uz pristupačnije cijene, kako bi se na ovaj način što veći broj igrača upoznao s ROG brendom. Od modela posebno stvorenih za profesionalne igrače i eSports natjecatelje očekivanja su sasvim drugačija, stoga oni dobivaju poseban tretman – radi se o zamjenama za stolna računala najviše klase, u koje se ugrađuje isključivo najsnažniji dostupan hardver.

Bez obzira na izvedbu kućišta i ciljanu publiku, ROG prijenosnike za igranje pokreće Intelligent Cooling filozofija, koja spaja moćan, pomno odabran rashladni hardver s pametnim softverom, kako bi osigurala optimalne performanse i najnižu moguću razinu buke koja je u datom trenutku ostvariva.

ROG_Mothership_GZ700

Upoznajte ROG Mothership: budućnost zamjena za stolna računala

Klasičan dizajn kućišta prijenosnika ograničava mogućnosti hlađenja njihove unutrašnjosti. Većina elemenata mora imati fiksan, unaprijed određen položaj, kako bi se mogao proizvesti uređaj koji stane u krilo. To je dobar kompromis za mnoga prijenosna računala, ali zamjene za stolna računala za takvo što su preteške. ROG je zbog toga osmislio posve novi dizajn, koji rezultira drastično poboljšanim iskustvom korištenja. Umjesto da mu kućište leži na radnoj površini, ROG Mothership stoji uspravno, stoga rashladni sustav može uspostaviti neometan protok zraka kroz čitavo kućište uređaja.

Tipkovnica se može odvojiti i preklopiti, što korisnicima pruža maksimalnu fleksibilnost i slobodu oko njenog postavljanja na idealnu udaljenost. Time je postignuta optimalna ergonomija, a dobiva se i mogućnost odabira između žičnog i bežičnog načina rada tipkovnice, između kojih se ona automatski prebacuje – ovisno o tome je li odvojena od kućišta ili ne. Odvajanjem tipkovnice od kućišta otkrivaju se četiri zvučnika, usmjerena izravno prema korisniku, koji tako prostor ispod ekrana efektivno pretvaraju u soundbar.

Poboljšani protok zraka, postignut zbog uspravnog dizajna, omogućio nam je da smanjimo debljinu kućišta, a bez žrtvovanja performansi sustava. Sa 29,9-milimetarskim kućištem, ROG Mothership je iznenađujuće tanak, osobito u odnosu na snagu koju pruža. Kućište je načinjeno preciznom CNC obradom, koja mu daje savršeni oblik. Potrebno je gotovo 20 sati da bi se iz aluminijskih blokova izrezali svi dijelovi kućišta, no to rezultira savršeno isklesanim linijama i precizno oblikovanim komadima, koji na najbolji način odražavaju brigu, pažnju i posvećenost detaljima tijekom postupka proizvodnje.

ROG Mothership dolazi s više različitih tipova ekrana, kako bi zadovoljio potrebe zagriženih igrača i ozbiljnih kreatora sadržaja. Ultrabrzi Full HD panel, sa frekvencijom osvježavanja od 144 Hz i vremenom odziva od 3 ms, namijenjen je igračima koji žele iskusiti sve blagodati igranja uz troznamenkasti broj sličica u sekundi. Ekran 4K UHD rezolucije i frekvencije osvježavanja od 60 Hz nudi najbolju ravnotežu za kreativan rad, s nevjerojatnim detaljima i potpunom pokrivenošću Adobe RGB prostora boja, koju mu osigurava prošireni gamut.

ASUS ROG_Mothership_GZ700

G703 dostojan je nasljednik klasičnih zamjena za stolna računala

Dok ROG Mothership predstavlja budućnost, G703 vodi sadašnjost u novu generaciju. Klasična izvedba kućišta prijenosnika zahtijeva jače hlađenje i veću debljinu samog kućišta, stoga G703 sadrži veće hladnjake i ventilatore, kako bi postizao iste performanse hlađenja kao ROG Mothership.

Prepoznatljivi dizajn donosi nove dimenzije svestranosti. G703 se bez problema može koristiti u krilu, što za neke korisnike znači razliku između poštivanja i propuštanja rokova, pogotovo ako su na putu ili izvan ureda. Iako korijene vuče iz tradicije, G703 još uvijek sadrži dovoljno uzbudljivih tehnologija i značajki da pripada samom tehnološkom vrhuncu prijenosnika ove kategorije.

 

Uživajte u velikom ekranu i tankom profilu uz Zephyrus S GX701

S tankim kućištem od 18,7 mm i iznimno uskim okvirom ekrana, Zephyrus S GX701 je najkompaktnije 17-inčno prijenosno računalo za igranje ikad proizvedeno. Dostupno je s grafičkom karticom do GeForce RTX 2080, čiji je radni takt, pomoću tehnologije ROG Boost, podignut na 1.230 MHz pri 100 W. To dobrano nadmašuje uobičajene specifikacije ultraprijenosnih računala.

PANTONE® verificiran ekran tvornički je kalibriran kako bi se zajamčila preciznost boja, te ima frekvenciju osvježavanja od 144 Hz i vrijeme odziva od 3 ms (GtG). Ekskluzivna ROG tehnologija za prebacivanje između integrirane i diskretne grafičke kartice omogućuje korisnicima da se prebacuju između NVIDIA G-SYNC načina rada za bolje iskustvo igranja i Optimus načina rada za dulje trajanje baterije. Veća baterija od 76 Wh dodatno produljuje vrijeme autonomije.

Posebna verzija Zephyrusa S GX701 također je dostupna s HDR zaslonom, koji može prikazati više od milijardu boja i potpunom pokrivenošću BT.709 prostora boja. Ima veću svjetlinu, bolji kontrast i tehnologiju lokalnog zatamnjenja slike, na više od 15 zona, na koliko je pozadinsko osvjetljenje ekrana podijeljeno. HDR prikaz radi samo u Optimus načinu rada, tako da na ovom modelu nema potrebe za NVIDIA G-SYNC načinom rada ili promjenom grafičkog procesora. Igranje s uključenim visokim dinamičkim rasponom ograničeno je na naslove koji podržavaju nativni Windows API za HDR.

RGB pozadinsko osvjetljenje tipkovnice može se namještati za svaku pojedinu tipku zasebno, što donosi mogućnost personalizacije profila za produktivnost i igru. Integrirani kotačić za glasnoću zvuka nalazi se nadohvat lijeve ruke, a intenzitet njegova pozadinskog osvjetljenja mijenja se u skladu s namještenom glasnoćom. Umjesto kompromisa s bazičnom web kamerom u okviru ekrana, ROG je osmislio mnogo bolju, vanjsku kameru, koja snima sadržaj visoke razlučivosti od 1080p, pri glatkih 60 sličica u sekundi.

Zephyrus S GX701 više je od prijenosnog računala za igranje: njegova svestranost jednako privlači kreatore sadržaja, programere i druge profesionalce kojima je potreban moćan sustav, koji mogu s lakoćom ponijeti sa sobom.

ASUS ROG_Strix _G_G531

Zephyrus S GX531 postavlja novi standard tankoće

Smještanje visokokvalitetnih komponenti u ultratanko prijenosno računalo iznimno je izazovno, osobito kad se radi o kućištu koje je tanje nego ikad prije. Međutim, Zephyrus S GX531 donosi kućište čija je iznimna kompaktnost pravi dokaz vještine ROG-ovih inženjera. Iako mu profil broji svega 15 milimetara, ovaj prijenosnik sadrži 15,6-inčni ekran, što je postignuto zahvaljujući izuzetno tankim rubovima ekrana, zbog kojih se ekran mogao ugraditi u fizički manji prostor. Zephyrus S GX531 se s lakoćom uklapa u torbe koje se inače koriste za manja prijenosna računala.

Smanjenje gabarita Zephyrusa S nije se negativno odrazilo na njegovim specifikacijama. Inovativno AAS hlađenje dovoljno je učinkovito da ugrađeni GeForce RTX 2080, pomoću tehnologije ROG Boost, uspijeva raditi na istim brzinama kao u slučaju većeg modela GX701.Ovo je još jedan prijenosnik kod kojeg nudimo nekolicinu vrhunskih ekrana, ovisno o tome preferira li korisnik frekvenciju osvježavanja od 240 Hz ili HDR. Manji Zephyrus S GX531 namijenjen je korisnicima koji cijene prenosivost iznad svega.

ROG_Zephyrus_S_GX502
ROG_Zephyrus_S_GX502

Svestranost je srednje ime Zephyrusa S GX502

Dok Zephyrus S GX701 and GX531 koriste prednju poziciju tipkovnice, koja ostavlja više prostora za hlađenje i smanjuje zagrijavanje dlanova korisnika, potpuno novi GX502 koristi tradicionalniji raspored, koji bolje funkcionira u skučenim prostorima i u krilu. Radi se o najsvestranijem Zephyrusu dosad, koji je skrojen tako da istovremeno zadovolji najzahtjevnije igrače i profesionalne kreatore sadržaja.

Odmorište za dlanove krije pojačanje u obliku pčelinjeg saća, koje čini kućište uređaja jačim, upravo tamo gdje je to najviše potrebno. Taj proces započinje s rastaljenom legurom magnezija te koristi kombinaciju lijevanja i strojne obrade, kako bi se stvorio čvrst komad metala, koji se opire savijanju, zbog kojeg su neki drugi ultratanki prijenosnici za igranje izrazito osjetljivi i doimaju se jeftinima. Završni sloj boje daje površinu koja je otporna na otiske prstiju, mekana na dodir i suptilno svjetluca.

Poboljšano AAS hlađenje omogućuje modelu s vrhunskom grafičkom karticom GeForce RTX 2070 skaliranje do 1.540 MHz na 115 W, korištenjem tehnologije ROG Boost u Turbo načinu rada. Ovakvu brzinu i snagu inače postižu samo prijenosna računala pune veličine. Zephyrus S GX502 performansama stoji uz rame većem modelu Strix SCAR III, a također se može opremiti istovrsnim ekranom, s frekvencijom osvježavanja od 240 Hz i brzinom odziva od 3 ms.

PANTONE verificiran ekran, prikladan čak i za eSports natjecanja, osigurava savršeno gladak i kirurški oštar prikaz, a istovremeno jamči i preciznost boja kakva je potrebna kreatorima sadržaja. Ekskluzivna ROG tehnologija za prebacivanje između integrirane i diskretne grafičke kartice omogućuje korisnicima da se prebacuju između NVIDIA G-SYNC načina rada za bolje iskustvo igranja i Optimus načina rada za dulje trajanje baterije.

S debljinom od samo 18,9 mm i masom od svega 2 kg, ovo računalo je nevjerojatno prijenosno za nešto tako moćno. Unatoč kompaktnom kućištu, ima mjesta za dva M.2 SSD-a, koji se mogu konfigurirati u RAID 0 polje, za maksimiziranje performansi. Poboljšana zvučna kartica koristi ESS SABRE DAC, koji smanjuje buku i distorziju izlaza za slušalice, a to omogućuje bolji zvuk, sa širim dinamičkim rasponom. Gigabitna Wi-Fi mrežna kartica, potpomognuta tehnologijom RangeBoost, podbočena je gigabitnom žičnom mrežnom karticom, stoga korisnici mogu sami odlučiti preferiraju li praktičnosti bežične, ili performanse žične mreže.

ASUS ROG_Zephyrus_M_GU502
ROG_Zephyrus_M_GU502

Popunjena sredina uz Zephyrus M GU502

Poput Zephyrusa S GX502, Zephyrus M GU502 donosi odabir između dvaju PANTONE verificiranih ekrana – s frekvencijom osvježavanja od 144 Hz ili 240 Hz te brzinom odaziva od 3 ms. Zadržava podršku za punjenje putem USB-C konektora i NVIDIA Optimus tehnologiju, zaduženu za produljenje vremena autonomije. U internim testiranjima, baterija od 76 Wh pružila je više od 8 sati1 rada s jednim punjenjem.

S grafičkim karticama do GeForce RTX 2060, M GU502 ima dovoljno snage za troznamenkasti broj sličica u sekundi u popularnim igrama. Ova kartica ne treba AAS da bi ostala hladna; čak i bez njega, moćni ventilatori i četiri hladnjaka termalnog modula dovoljno su jaki da grafički procesor doseže do 1.435 MHz na 90 W, uz tehnologiju ROG Boost, u Turbo načinu rada.

Kućište je gotovo identično onome kod modela GX502. Ista strukturno ojačana legura magnezija s mekanom završnom obradom dodaje dašak profinjenosti, zbog kojeg se Zephryus M može uklopiti bilo gdje. Aura Sync pozadinsko osvjetljenje tipkovnice dade se personalizirati, a budući da ga je moguće namještati na razini pojedine tipke1, lako je konfigurirati kombinacije u kojima ćemo posebno istaknuti tipke koje su nam najvažnije za igranje ili rad. Ostale specifikacije gotovo su iste kao kod Zephyrusa S, uz ESS SABRE DAC, podršku za dva NVMe SSD-a u RAID 0 polju i potpunom povezivošću, koja uključuje dva izlaza za vanjske ekrane, uz dovoljno USB priključaka za spajanje miša, gamepada i vanjskog diska.

Pažljivo odabrane značajke i komponente stavljaju Zephyrus M u domet prijenosnika najviše klase, a po mnogo prihvatljivijoj cijeni.

 

GeForce i Ryzen sastaju se u Zephyrusu G GA502

Zephyrus G GA502 donosi puno iskustvo igranja na ultratankom prijenosniku, uz prihvatljivije cijene, a bez ikakvog ugrožavanja performansi. To je omogućeno kombiniranjem GeForce grafičkih kartica s AMD-ovim procesorima Ryzen®.

GeForce GTX 1660 Ti grafička kartica postiže radne taktove do 1.335 MHz na 60 W, pomoću tehnologije ROG Boost. Pruža solidan broj sličica u sekundi, a da bi akcija bila savršeno glatka, brine se opcionalan ekran s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz. Osim toga, Ryzen 7 mobilni APU s četiri jezgre i osam threadova omogućuje strelovito obavljanje svih svakodnevnih zadataka. Također je i energetski učinkovit, uz trajanje baterije do sedam sati.

Dva vanjska monitora podržana su putem HDMI 2.0b i DisplayPort (USB-C izvedba konektora) sučelja. Korisnici kod kuće mogu priključiti 4K UHD monitor ili televizor, kao i jednostavno povezati projektore na poslu ili u školi. Bogata ponuda USB konektora omogućava spajanje svih bitnih uređaja, a Wi-Fi 5 (802.11ac) i gigabitni Ethernet pružaju fleksibilne mogućnosti bežičnog i žičnog umrežavanja.

Unatoč korijenima u kulturi igranja, čiste linije i bijelo pozadinsko osvjetljenje tipkovnice pružaju Zephyrusu G nenametljiv izgled, koji će se jednako dobro uklopiti u LAN partyje, kao i ležerne okoline, kao što su učionice ili kafići.

 

Strix pokriva sve standardne veličine

Najnovija serija prijenosnika Strix dostupna je u 15,6-inčnoj (G531) i 17,3-inčnoj (G731) veličini, s ultratankim okvirima ekrana, kako bi se postiglo kompaktnije kućište. Ovi modeli srednje veličine dostupni su u SCAR III i Hero III verzijama, koje su optimizirane za dominaciju u eSports areni, zajedno s cjenovno prihvatljivim Strix G konfiguracijama, koje se fokusiraju na najvažnije značajke za igranje.

Inspirirana suradnjom s BMW Designworks Groupom, kroz koju smo zamislili budućnost prijenosnih računala, nova mobilna serija Strix plijeni poglede s podignutim elementima, koji slijede konture računala. Zglobovi su malo pomaknuti naprijed, kako bi se dobilo više prostora za dodatnu ventilaciju u 3D Flow zoni na stražnjem dijelu. Asimetričan izrez ispod ekrana izbjegava ometanje okolnog protoka zraka. Zglobovi nestaju u okviru prijenosnog računala kad je zatvoreno, što smanjuje njihovu izloženost, koja može dovesti do pucanja.

Personalizirani stil, koji omogućuje Aura Sync osvjetljenje tipkovnice, proširuje se uz opcionalnu svjetlosnu traku, koja se obavija oko prednje i bočne strane kućišta. Traka obasjava površinu ispod računala, čime se može postići svjetlosni akcent za svaku vrstu okoline – od neonskih valova do nečeg malo prigušenijeg.

Okretanje kućišta otkriva standardne križne vijke, koji ne zahtijevaju posebne alate za uklanjanje. Svi su nadohvat ruke, a zajedno s manjim kukama ispod poklopca olakšavaju odvajanje donjeg pokrova i pristup unutrašnjosti računala. Otvaranje kućišta otkriva dva SO-DIMM utora s podrškom za do 32 GB RAM-a, kao i M.2 i 2,5-inčne utore za diskove i SSD-ove, koji daju mnogo fleksibilnosti u odabiru diskovnog podsustava.

ROG_Strix_SCAR3_G531

Odaberite svojeg eSports prvaka: Strix SCAR III ili Hero III

Strix SCAR III otvoreno otkriva da je inspiriran pucačinama iz prvog lica, svojim Gunmetal Grey motivom i uzorkom valova od ugljičnih vlakana. Hero III je Midnight Black boje, a dodatno je ukrašen diskretnim tekstom, razvučenim po odmorištu za dlanove. Oba dizajna sadrže kontrastne površine na metalnim poklopcima, koje cjelokupno iskustvo korištenja čine još luksuznijim.

Suradnja s BMW Designworks Groupom na Face Off konceptu također je inspirirala transformativnu prirodu novog ROG Keystonea, malenog ključa pomoću kojeg se postiže osobnija veza s prijenosnikom. Ovaj uređaj s NFC-om funkcionira kao fizički ključ – nakon što ga priključite, možete mijenjati sistemsko osvjetljenje i druge postavke na temelju Armoury Crate profila, te omogućiti pristup skrivenoj Shadow Drive particiji, koja skriva i enkripitira najvažnije datoteke.

Rad s profesionalnim eSports timovima i sudjelovanje na vrhunskim turnirima pružili su nam uvid u potrebe profesionalnih igrača, koji sve više zahtijevaju 240 Hz ekrane. Ekran visoke frekvencije osjvežavanja, koji se nalazi u SCARu III, pruža prednost u igrama na visokoj razini, pogotovo u brzim pucačinama iz prvog lica. Alternativa od 144 Hz svejedno je nevjerojatno brza; brzina odziva od 3 ms (GtG) odgovara onoj na 240 Hz ekranu te daje osobito oštru sliku u pokretu, s minimalnim zamućenjem prikaza.

ROG Boost gura grafički procesor do 1.440 MHz pri 115 W, što pomaže u održavanju visokog broja sličica u sekundi, koje su potrebne za maksimalno iskorištenje mogućnosti spomenutog ekrana. Procesor može biti do Core i9-9880H, čijih 8 jezgri dodaje mogućnost istovremenog rada u velikom broju aplikacija. To pomaže prilikom istovremenog igranja i streamanja uživo s istog računala, kao i s ozbiljnijim radom, poput uređivanja videozapisa i 3D renderiranja.

ASUS ROG_Strix _G
ROG_Strix _G

Fokus na bitno uz Strix G

Strix G sadrži najbitnije elemente ROG iskustva, ali počiva na mnogo pristupačnijim temeljima. Njegov niskoprofilni dizajn uklapa se u ležerna okruženja, kao što su učionice ili kafići, jednako dobro kao i na večernji LAN party.

GeForce GTX 16 serija grafičkih kartica nudi pravi omjer cijene i performansi za potrebe Strixa G. Tu je i poboljšani video enkoder, koji omogućuje glatko, visokokvalitetno snimanje sadržaja prilikom streamanja uživo. Strix G može se opremiti s računalnim procesorom do Intel Core i7‑9750H, sa 6 jezgri i 12 threadova, kao i GeForce GTX 2070 grafičkom karticom i ekranom od 144 Hz.

Dostupan je s do 4 zone Aura Sync osvjetljenja za tipkovnicu i dolazi s istim izvrsnim Strix hlađenjem i svim bitnim značajkama, poput RangeBoosta za gigabitni Wi-Fi, HDMI 2.0b izlaza za 4K monitore i televizore, te podrške za G-SYNC monitore, putem DisplayPort sučelja s USB-C izvedbom konektora, dostupnog na modelima s GeForce RTX grafičkom karticom.

Usredotočujući se na bitne značajke i komponente koje definiraju doživljaj igranja, ROG Strix G pruža izvrsnu vrijednost u svestranom prijenosnom računalu, koje može podnijeti radne i školske zadatke između partija vaše omiljene igre.

 

DOSTUPNOST I CIJENE

Nove izvedbe kućišta i novi hardver pomažu da kolekcija ROG prijenosnika za proljeće 2019. bude zanimljiva širokom rasponu igrača, kreatora sadržaja i naprednih korisnika, s različitim potrebama i dostupnim budžetom. Većina modela dostupna je za prodaju ili prednarudžbu od danas, dok će drugi postati dostupni u nadolazećim tjednima. Pojedinosti o dostupnosti, konfiguracijama i cijenama u vašoj regiji potražite kod lokalnog ROG predstavnika.

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here