Tržište pametnih satova izuzetno je izraslo posljednjih nekoliko godina, a statistike pokazuju kako među korisnicima vlada sve veći interes za ovim zanimljivim gadgetom. Pametni satovi učvrstili su svoju poziciju na tržištu, a korisnici sada mogu birati između pregršt modela po svojem ukusu.

Dominantnu ulogu na tržištu i dalje ima Apple Watch, a gotovo da više ne postoji poznata tehnološka kompanija koja na tržištu nema svoj pametni sat. Dakako, tržište su preplavili i ekstremno jeftini pametni satovi – a jedan takav predstavljamo vam u nastavku teksta.

Wyze Watch je novi pametni sat na tržištu koji bi trebao zadovoljiti sve osnovne potrebe korisnika pametnih satova, a posebnost je što dolazi po ekstremno niskoj cijeni. Pametni sat Wyze Watch na tržištu će biti dostupan u dvije varijante – 44 i 47 mm. Svojim dizajnom Wyze Watch pomalo podsjeća na popularan Apple pametni sat – pa vjerujemo da s te strane korisnici novog sata neće imati nikakvih zamjerki.

Manji model pametnog sata ima zaslon veličine 1.4 inča i podržava rezoluciju 320 x 320 piksela, dok veći model sata ima i veći ekran od 1.75 inča (rezolucija 320 x 385 piksela). Uređaj će korisnicima omogućiti mjerenje otkucaja srca, praćenje zasićenosti krvi kisikom, brojiti korake i kalorije, a njime ćete moći kontrolirati i kvalitetnu spavanja.

Unatoč svojoj ekstremno niskoj cijeni sat je otporan na vodu do 2 metra dubine, a moguća je integracija s Google Fit i Apple Health sustavima. Unutar sata nalazi se baterija koja bi trebala izdržati do 9 dana bez potrebe za novim punjenjem, a tu je i 16GB podatkovnog prostora za pohranu podataka. Dakako, Wyze Watch podržava i mnogobrojne popularne aplikacije – te se zaista čini kako sasvim solidno rješenje za kupce s iznimno malim budžetom.

Što se tiče nedostataka, izdvojit ćemo izostanak podrške za GPS kao i nemogućnost korištenja glasovnih asistenata. No, sve ostalo je više-manje tu negdje, kao i kod znatno skupljih pametnih satova. Ono čime se posebno može pohvaliti ovaj pametni sati je ekstremno niska cijena koja iznosi svega 20 dolara.

To je vrlo vjerojatno cifra koju ćete potrošiti u jednom odlasku na piće s frendovima, a za tu cijenu sada možete dobiti prema svemu sudeći sasvim solidan pametni sat. Dakako, vrijedi pričekati i prve reakcije korisnika – kako bi se pokazalo funkcionira li kvalitetno Wyze Watch i ima li nekih većih nedostataka.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here