U iščekivanju predstavljanja novog operativnog sistema za Apple pametne uređaje, pojavile su se razne glasine koje upućuju na datum početka prodaje novog iPhone uređaja. Dakako, Apple o tome za sada mudro šuti, no razni portali diljem planete bruje o informacijama koje su se pojavile u telekom operateru Vodafone. Naime, tamo su pojedini radnici obaviješteni kako će novi model iPhone-a u prodaju krenuti 25. rujna u trgovinama. Narudžbe će početi tjedan dana prije, odnosno 18.rujna. Koliko su te informacije pouzdane teško je predvidjeti, no s obzirom na to da se mnogi pozivaju kako je ovo procurilo od radnika iz Vodafone kompanije možemo do neke mjere vjerovati u to.

Što se novog operativnog sistema tiče, tu će stvari biti jasnije za koji dan jer Apple će novi sustav predstaviti na WWDC konferenciji u San Franciscu. Tako da ćemo o tome detaljne informacije imati već za koji dan, a pretpostavka je da neće doći do nekih značajnijih promjena u novom sustavu. S druge strane o iPhone uređaju trenutno ne znamo još ništa, ali mnogi analitičari prognoziraju kako će Apple ovog puta ciljati na unapređenje dva segmenta svojeg pametnog telefona. Prvi će biti uvođenje Force Touch tehnologije, o čemu smo već nedavno pisali na portalu. Radi se o tehnologiji koju posjeduje Apple Watch, a radi na principu da omogućuje korisniku obavljanje različitih radnji na uređaju ovisno o tome koliko jako pritisne na zaslon. Drugi segment trebao bi biti poboljšanje kamere o čemu se već dugo priča i vjeruje se da će nove kamere biti u mogućnosti približiti se kvalitetom slike višerazrednim fotoaparatima.

Ono što još preostaje kada pričamo o novim iPhone uređajima je koje će ime nositi. Naime, analitičari su se podijelili oko dvojbe da će novi uređaj nositi naziv 6S ili 7. Do sada je bila praksa da se nakon cjelobrojne verzije izdaje verzija koja nosi slovo S u nazivu, no neki smatraju kako će ovog puta Apple preskočiti verziju 6S te će nam odmah predstaviti verziju 7.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here