Približava nam se polako veljača, a s njome stiže i vrlo uzbudljivo razdoblje na tržištu tehnološkim uređajima. Naime, u veljači se mnoge kompanije odlučuju predstaviti svoje nove adute pa tako upoznamo razne uređaje i inovacije koje ćemo imati prilike koristiti u budućnosti. Mnogo se toga dešava na MWC sajmu u Barceloni, a čini se kako i ove godine neće izostati uzbuđenja i zanimljivih predstavljanja inovacija.

Samsung je već najavio kako će 11. veljače predstaviti svoje nove uređaje na događanju zvanom UNPACKED 2020. Na tom bi događanju Samsung korisnicima trebao predstaviti nove modele iz serije Galaxy S20. Uvjereni smo kako je Samsung pripremio zanimljive uređaje i kako će oči javnosti biti usmjerene upravo na događaje vezane uz predstavljanje novih Samsungovih pametnih telefona. Ipak, pažnja javnosti mogla bi se u jednom trenutku odmaknuti od Samsunga i preseliti na Xiaomijevo događanje.

Xiaomi, kao jedna od vodećih kineskih tehnoloških kompanija, odlučila se za jedan iznimno zanimljiv potez. Ako je vjerovati podacima koji su se pojavili u javnosti, Xiaomi bi svoje nove pametne telefone trebao predstaviti točno istog datuma kada će to napraviti i Samsung. Dakle, 11. veljača mogao bi postati datum dva velika događanja – predstavljanja Samsungovih i Xiaomijevih novih pametnih telefona. Valja naglasiti kako je ovo poprilično “hrabar” potez kompanije Xiaomi jer će sada pažnju javnosti trebati nekako skrenuti sa Samsunga na sebe. Ipak, uspiju li u tome mogli bi s time ostvariti dodatne poene u području pametnih telefona.

Što se tiče samih telefona koji stižu iz Xiaomija – mnogo je toga već poznato. Uređaji bi trebali raditi na novom Snapdragon 865 čipu, kojem će u radu pomagati čak 8 ili 12 GB radne memorije. Novi Xiaomi pametni telefoni trebali bi briljirati na području kamera, a prema trenutnim informacijama glavna kamera trebala bi imati impresivnih 108 MP. Uz glavnu kameru pojavit će se još 3 dodatne kamere, a te informacije potvrđuju i reklamni posteri koji su pristigli u javnost.

Piše: Marko Županić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here