Kada su se zahuktale priče o savitljivim pametnim telefonima, često smo znali spominjati brend Xiaomi kao jedan od prvih koji je započeo raditi na takvom uređaju. Iako su takve informacije djelomično potvrđivane posljednjih mjeseci i tjedna, dugo smo čekali na to da nam i Xiaomi sam službeno prizna da su blizu lansiranja savitljivog telefona na tržište. No, dočekali smo i taj dan i Xiaomi je sada službeno najavio kako radi na razvoju savitljivog telefona i kako će takav telefon u nekom razumnom roku završiti na tržištu.

Xiaomi MIX Flex
Xiaomi MIX Flex

U službenoj izjavi koja je puštena u medije od strane Xiaomija detaljno je opisan sklopivi telefon na kojem rade, ali su se dotakli i samog procesa izrade takvog uređaja. To nimalo ne čudi s obzirom na to da se radi o velikom novitetu na tržištu i potencijalno novom velikom trendu među pametnim telefonima. Doslovno su se dotakli svih dijelova razvoja takvog uređaja – od savladavanja fizičkih prepreka kod takvog telefona pa sve do softverskih prilagodbi na novi način rada. Za sada još uvijek nije poznato kako će se uređaj zvati jer Xiaomi na raspolaganju ima dva potencijalna imena Xiaomi MIX Flex i Xiaomi Dual Flex.

xiaomi-savitljiv-telefon
Xiaomi Dual Flex

Unatoč objavljenim informacijama, još uvijek nemamo službeni prikaz kako bi taj uređaj u stvarnosti trebao izgledati. No, LetsGoDigital se potrudio i napravili su rendere tog sklopivog telefona na temelju informacija koje su do sada poznate. Uređaj bi trebao imati dva sklopiva dijela koji će se zaklapati prema straga te bi se zaslon zapravo nalazio s vanjske strane uređaja. Prilikom zaklapanja uređaja sučelje se prebacuje u manji režim rada, odnosno samo na središnji dio uređaja.

Kada je uređaj otvoren on je zapravo tablet i može se koristiti cijela njegova površina. Ono što za sada upada u oči je izostanak kamera i pitanje je kako i na koji način će Xiaomi riješiti pitanje postavljanja kamera na takav sklopiv uređaj. No, kako su prve službene informacije napokon puštene u javnost možda nam se približava dan kada će ovakav sklopivi uređaj biti i službeno predstavljen.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here