Iako je 20. veljače bio rezerviran za veliko Samsungovo događanje i predstavljanje Samsungove najpopularnije serije Galaxy S, pažnja novinara koji prate tehnološka zbivanja bile su usmjerene u još jednom smjeru – prema Xiaomiju. Naime, tada je ovaj popularni kineski brend predstavio i svoje nove pametne telefone, odnosno predstavio je uređaj Mi 9.

Valja naglasiti kako je predstavljeni telefon Xiaomija itekako privukao pažnju jer radi se o kvalitetnom uređaju o kojem za sada jako malo toga znamo. Na službenim plakatima koji su izašli kako bi potaknuli veći interes za Xiaomijevim događanjem jasno se vidi samo dio pametnog telefona, dok je ostatak dobro sakriven maskom.

Ono što možemo iz te slike očitati je da će telefon prema najavama sa stražnje strane imati tri kamere te da će se na jednom bridu nalaziti tipke za uključivanje i zvuk, dok bi na drugom bridu prema svemu sudeći trebala biti tipka za pozivanje virtualnog asistenta Xiaoai-a. Na prednjoj bi se strani treba nalaziti notch u obliku kapljice što je malčice drugačije od prethodnih najava.

Za sada nisu poznati ostali detalji i točne specifikacije uređaja, no mediji već tjednima nagovještaju što bi se u samom uređaju moglo nalaziti. Izgledno je da će u središtu Mi 9 uređaja kucati Snapdragonu 855 procesor koji će raditi uz pomoć 6 GB radne memorije (s time da postoje neke naznake da bi te memorije moglo biti i više).

Što se tiče memorije za pohranu podataka, prema nagađanjima u uređaju će se nalaziti 128 GB prostora za pohranu informacija. To je više manje to od podataka koji su nam poznati, odnosno koji su posljednjih tjedana kolali medijima. S obzirom na to da nas do službenog predstavljanja ne dijeli puno, možda je bolje da pričekamo i vidimo što će zaista iti predstavljano korisnicima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here