Iako su posljednjih mjeseci predstavljeni pametni telefoni mnogobrojnih proizvođača, nekako nam se čini kako je upravo Xiaomi zadobio najviše pažnje javnosti. Naime, novi Xiaomi uređaji donijeli su pravo osvježenje na tržište pametnih telefona gdje Xiaomi sjajno konkurira pametnim telefonima niske cijene, a vrhunskih karakteristika.

No, Xiaomi ima i užurbani tempo predstavljanja novih pametnih telefona – a razlog je možda u tome što ova kompanija osim Xiaomi uređaja ima još dva brenda – Redmi i Poco. Upravo je Redmi brend ovih dana dobio novog predstavnika i to u vidu kvalitetnog telefona velikog zaslona i baterije.

Redmi Note 9 Pro Max

Xiaomi je u nekim prošlim vremenima imao seriju telefona koja je nosila oznaku Max – a uglavnom se radilo o uređajima velikog zaslona, uz koji je dolazila i baterija poprilično dobrog kapaciteta. Čini se kako je Xiaomi odlučio osvježiti tu Max seriju pa su nakon dugo vremena predstavili pametni telefon naziva Redmi Note 9 Pro Max. Kao što vidite ovog je puta taj Max telefon predstavljen pod brendom Redmi – koji sjajno kotira na tržištu posljednjih mjeseci.

U redove Redmi brenda tako je stigla nova velika perjanica koja ima zaslon od 6.67 inča, a koji se iznimno elegantno uklapa u kućište tankih rubova. U središtu uređaja nalazi se Snapdragon 720G procesor koji radi uz pomoć 6 ili 8 GB radne memorije. Korisnici na raspolaganju imaju 64 ili 128 GB memorije za pohranu podataka, koja se po potrebi može proširiti. Spomenuli smo kako ovaj uređaj krasi kvalitetna baterija, a radi se o bateriji čiji kapacitet iznosi 5020 mAh – te podržava brzo punjenje od 33W.

Redmi Note 9 Pro Max kamera

Redmi Note 9 Pro Max na prednjoj strani u sredini zaslona ima 32 MP kameru, dok se sa stražnje strane nalazi četverostruka kamera. Sustav stražnje kamere sačinjen je od glavne 64 MP kamere, zatim je tu 8 MP ultraširoki senzor pa 5 MP makro senzor te 2 MP senzor za dubinu fotografija. Prema prvim informacijama, kamere bi trebale kvalitetno raditi i u noćnom načinu rada s obzirom na to da je implementiran novi sustav. Uređaj bi se službeno na tržištu trebao pojaviti krajem ožujka, a cijena za 6GB verziju iznosit će 200 eura, dok ćete za 8GB verziju trebati izdvojiti oko 230 eura.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here