Nakon što je prije samo nekoliko godina doživio veliki slom na tržištu, Xiaomi se vratio jači nego ikad i grabi prema liderskim pozicijama na tržištu pametnih telefone. Prema trenutno dostupnim informacijama Xiaomiju ide sjajna i u posljednjem je kvartalu bio četvrti najpopularniji proizvođač pametnih telefona na svijetu.

Ono što tome ide u prilog svakako je proboj na europskom tržištu, gdje je ova kompanija počela otvarati svoje trgovine – pa i ne čudi povećana isporuka pametnih telefona. No, možda još i važnija stvar je što Xiaomi nudi pametne telefone iznimne kakvoće i karakteristika, a sve to po cijeni koja je pristupačna većini kupaca.

xiaomi telefon mi 8 pro

Xiaomi Mi 8 Pro najnovija je uzdanica ovog IT diva, a iako telefon izvana možda i ne izgledao kao uređaj top klase, to se ne može reći za komponente koje su ugrađene u uređaj i koje naprosto oduševljavaju. Kao i kod gotovo svih drugih uređaja top klase koji su predstavljeni u skorašnje vrijeme u srcu uređaja kuca Qualcommov procesor Snapdragon 845, a da bi pametni telefon radio kvalitetno brine se čak 8 GB radne memorije.

Što s tiče memorije za pohranu podataka na raspolaganju imate 128 GB i to je sve jer nažalost ne postoji mogućnost proširenja memorije dodatnom karticom. Sa stražnje strane uređaja nalaze se dvije kamere koje imaju 12MP i gdje je jedna zadužena za stabilizaciju slike s otvorom blende f/1.8, dok je druga namijenjena za zoomiranje i dolazi s f/2.4 otvorom blende. S prednje strane je kamera od 20MP čiji otvor blende iznosi f/2.0. S prednje strane uređaja nalazi se veliki AMOLED zaslon dijagonale 6.21 inča koji se proteže preko velikog dijela prednje strane uređaja.

Ovaj pametni telefon sjajna je prilika za sve koji žele uređaj vrhunskih performansi po prihvatljivoj cijeni. Za razliku od top uređaja konkurencije cijena ovog uređaja je znatno niža (oko 4.000 kuna), a uređaj nema nekih zamjetnih nedostataka koji bi ga jasno distancirali od ostalih top modela na tržištu. Spomenuti ćemo samo nešto slabiju bateriju, izostanak otpornosti na vodu te nešto skromniju upotrebu umjetne inteligencije. U svakom slučaju, Xiaomi ima sjajnog konkurenta top modelima na tržištu pametnih telefona.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here