Poslovni uzlet kompanije Xiaomi u velikoj je mjeri utemeljen na tržištu pametnih telefona. Iako je Xiaomi kompanija koja proizvodi iznimno širok spektar proizvoda (kako tehnoloških, tako i iz raznih drugih područja) činjenica je da njihovo poslovanje raste zahvaljujući sjajnim prodajnim rezultatima pametnih telefona.

Xiaomi je poznat po tome da nudi uređaje sjajnih performansi po iznimno niskim cijenama, što korisnici prepoznaju i zbog toga se sve češće odlučuju za kupnju ovog brenda. No, uskoro bi mobli imati još jedan razlog više za kupnju Xiaomi pametnog telefona – naime šuška se da Xiaomi priprema pametni telefon koji će imati kameru od čak 48 megapiksela.

Dosadašnji rekord na tržištu pametnih telefona po pitanju megapiksela drži Nokia koje je još davne 2013. godine predstavila uređaj koji je imao 41 megapiksel. Od tog je trenutka prošlo već puno godina, no nitko se nikada nije približio tom rekordu. Ipak, nagađa se kako bi taj rekord uskoro mogao srušiti Xiaomi koji u svojim laboratorijima razvija tehnologiju kamere koja će imati nevjerojatnih 48 MP.

Takva kamera impresivne osjetljivosti ne garantira nužno korisnicima dobru kvalitetu slike, već nudi ogromne dimenzije izlaznih datoteka – pa se te fotografije mogu koristiti na velikim plakatima. Iako ovo neće donijeti nikakvu revoluciju u svijet pametnih telefona, moglo bi Xiaomi upisati u povijest – kao telefon sa super kamerom najviše piksela ikada u povijesti.

Godina koja je pred nema bit će prepuno sjajnih događanja na području pametnih telefona. Svi nestrpljivo očekujemo trend savitljivih pametnih telefona kako bismo vidjeli koje su sve mogućnosti koje takav uređaj nudi. Nadalje, puno će se pažnje posvećivati razvoju sjajnih kamera jer ruku na srce – kamere su postale jedan od glavnih čimbenika na temelju koje kupci donose odluku o kupnji pametnog telefona. Huawei je tu napravio veliki iskorak u 2018. godini, a sjaje stvari pripremaju Samsung i Nokia. Hoće li na tom tragu biti i brzo rastući Xiaomi mogli bismo saznati već u prvoj polovici sljedeće godine.

Piše: M.Ž.

1 komentar

  1. Rat s pikselima i nije nešto. Da probaju napraviti kameru (mislim i softwareski) Pixela 3, a zadrže cijenu, bilo bi revolucionarnije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here