Vivo je poznata svjetska kompanija koja se posljednjih godina specijalizirala i nametnula kao kompanija koja radi inovativne i kvalitetne pametne telefone. Gotovo svi uređaji koji dolaze iz ove kompanije obiluju inovacijama koje nisu uspjeli implementirati niti najveći svjetski igrači na tržištu pametnih telefona.

Fantastičan koncept telefona predstavljen je na sajmu u Barceloni prije doglednog vremena, a sada je Vivo javnosti predstavio još jedan fantastičan uređaj koji obiluje raznim inovacijama koji bi se mogle nametnuti kao trend u budućnosti.

Vivo-NEX-bivši -Vivo-Apex

Novi pametni telefon Vivo NEX poseban je po tome što prednju površinu telefona prekriva zaslon koji zauzima čak 91 posto prostora. Radi se o telefonu koji ima vrlo vjerojatno najveću prekrivenost zaslonom i po tome je Vivo NEX zasigurno poseban u svijetu. No, ovaj je uređaj poseban i po mnogim drugim stvarima, koje su zapravo omogućile da ima toliki zaslon. Prije svega na prednjoj se strani uređaja ne nalazi selfie kamera.

Vivo je ponudio rješenje u kojem je kamera skrivena unutar telefona i kada korisnik poželi fotkati sebi i ekipu, kamera izlazi iz gornjeg dijela uređaja. Dakle, otvara se samo kada je to potrebno. Iako je ovo vrlo zanimljiv detalj, nekako se stječe dojam da bi dio korisnika mogao imati s time problema jer se otvara mogućnost za razna oštećenja kamere.

Druga velika stvar koja ‘nedostaje’ na prvoj strani uređaja je zvučnik. Vivo je usavršio tehnologiju vibracija ekrana te je tako eliminirao potrebu za korištenjem zvučnika. Što to znači? Razvijena je tehnologija koja zvuk stvara zahvaljujući vibracijama zaslona i korisnik sada ima jedno sasvim novo iskustvo slušanja sugovornika.

Vivo NEX S
Vivo NEX S premium model sa Snapdragonom 845

Treća velika stvar koja je Vivo-u pošla za rukom je implementacija čitača otiska prsta i to unutar samog zaslona. Do sada su se proizvođači fokusirali na stvaranje uređaja gdje se čitač otiska prsta nalazi ispod zaslona uređaja, no Vivo će i taj segment uređaja promijeniti. Naime, njihov je čitač otisaka ugrađen direktno u zaslon, što znači da je za otključavanje telefona dovoljno samo dodirnuti ekran.

Od ostalih standardnih karakteristika, Vivo NEX ima zaslon veličine 6,59 inča, a u središtu kuca procesor Snapdragon 845. Uređaj dolazi s 8 GB RAM-a, a dostupan je u verzijama s 128 ili 256 GM memorije za pohranu podataka. Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere, jedna od 12 MP i jedna od 5 MP, a kvalitetu slika trebao bi podignuti i koncept umjetne inteligencije koji upravlja kamerama. Uređaj ima i bateriju kapaciteta 4000 mAh, a očekuje se na tržištu već krajem ovog mjeseca i to po cijeni od 700 dolara.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here