Vivo u posljednje vrijeme ostvaruje fantastičan proboj na tržištu pametnih telefona. Ova kineska kompanija odlučila je kako se želi natjecati s najboljim pametnim telefonima na tržištu – pa redovito u javnost izlaze s inovacijama i uređajima koji mogu parirati vrhunskim konkurentskim uređajima. Ovo je puta na red došlo predstavljanje nove generacije uređaja iz NEX serije. Predstavljen je tako pametni telefon NEX 3s 5G koji donosi nekoliko poboljšanja u odnosu na prošlu generaciju ovog uređaja.

NEX 3s 5G je pametni telefon koji donosi impresivan zaslon veličine čak 6.89 inča koji je izrađen u Super AMOLED tehnologiji, a korisnicima nudi rezoluciju od 2256 x 1080 piksela. U središtu uređaja nalazi se Snapdragon 965 čip uz koji je i Snapdragon X55 5G modem. Kao što se može iščitati iz samog imena uređaja, ovaj pametni telefon podržava spajanje na 5G mreže – što će sasvim sigurno postati svojevrsni standard u ovoj godini. Nadalje, u radu procesora sudjeluje i 8 ili 12 GB radne memorije, dok korisnici za spremanje podataka na raspolaganju imaju 256 GB interne memorije.

Sa stražnje strane uređaja nalaze se 3 kamere koje osiguravaju sjajne predispozicije za fotografiranje i snimanje. Glavna kamera donosi 64 MP uz f/1.8, telefoto kamera ima 13 MP uz f/2.5, dok treća ultraširoka kamera donosi 13 MP uz f/2.2. Prednja kamera ima 16 MP i nudi kvalitetne mogućnosti snimanja. Baterija kapaciteta 4.500 mAh donosi mogućnost brzog punjenja 44 W – što bi ovaj uređaj trebalo vrlo brzo napuniti. Dakako, na uređaju se nalazi Android 10 sustav. Cijena NEX 3s 5G pametnog telefona iznosi 720 dolara za varijantu 8/256 GB, dok ćete za varijantu 12/256 GB trebati izdvojiti 760 dolara.

Uređaj je krenuo u prodaju na kineskom tržištu na kojem će zasigurno pronaći mnoštvo fanova koji će se odlučiti za njegovu kupnju. Hoće li se i kada pojaviti i na europskom tržištu za sada nije poznato – no svakako se radi o jednom kvalitetnom uređaju koji zaslužuje pažnju korisnika. Ovim je uređajem Vivo napravio još jedan korak ka vrhu ljestvice najpopularnijih pametnih telefona – no tržište će pokazati koliko vjeruju mogućnostima NEX 3s 5G uređaja.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here