Kod kupnje pametnog telefona, uvijek je dobro proći kroz sve recenzije na koje naiđemo i tako saznamo što više o onome što planiramo ili želimo kupiti. I unatoč mnogim usporedbama i odmjeravanjima od strane različitih YouTube kanala i slično, postoji i jedna službenija ljestvica koja se bavi istraživanjima i tako izbacuje najbrže pametne telefone koji su trenutno (ili uskoro izlaze) na tržištu. Do sada se na vrhu nalazio Meizu 16s Pro koji je od strane istraživača skupio ogromnih 464.411 bodova i tako s trona izbacio do tada najbolji Redmi K20 pro koji se na vrhu držao s 388.803 boda.

Vivo IQQQ Pro 5g

Vivo uskoro predstavlja pametni telefon iz generacije IQQQ pod nazivom Vivo IQQQ Pro 5g, koji je već bio na očitavanjima za ljestvicu i trenutno zasjeda na prvo mjesto s čak 497.197 bodova. Ono što čini ovaj sjajan telefon, krećući od srca telefona, jest Snapdragon 855 Plus chip, 256 GB memorije te sve zaokruženo s 8 GB rama. Iz Vivoja poručuju kako je ovaj vrhunski rezultat postignut zahvaljujući njihovim trima tehnologijama koje odskaču od ostalih na tržištu, a to su TurboWrite, HPB tehnologije te specifični datotečni sustav pod nazivom F2FS.

Iako ništa nije potvrđeno, Vivo navodno sprema još jači telefon kojeg bi trebalo sačinjavati 12 GB RAMa te čak 512 GB memorije. Ovaj model dolazi s tri zadnje kamere od 48 MP, 13 MP i 12 MP dok je prednja kamera samo jedna od 12 MP. Nimalo ne zaostaje ni baterija koja sadrži kapacitet od 4500 mAha. Baterija naravno podržava i brzo punjenje od 44 W.

S obzirom na ono što se da pročitati i što nas sve očekuje u ovom pametnom telefonu, možemo lako zaključiti da će se raditi o jednom od najjačih mobitela na svijetu i nešto što bi zaista moglo vrijediti nešto veće cijene. Vivo u Europi nema pretjeranu popularnost, no isto kao i Oppo, sve više pronalaze svoje mjesto kod nas.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here