Nokia brend nakon dugog niza neuspješnih godina u sektoru pametnih telefona, čini se ponovno ima recept kako osvojiti veliki dio tržišta. Posljednjih nekoliko godina, pod vodstvom HMD Global kompanije, brend Nokia ponovno je počeo ostvarivati uspješne rezultate na tržištu pametnih telefona.

Prvi potezi novog ustroja brenda ukazali su na to kako interes nostalgičara za starim modelima Nokia telefona još postoji – što pruža šansu za popularnost i predstavljanje nekih novih naprednijih modela uređaja. Prošlih je godina od strane Nokije predstavljeno nekoliko “reinkarnacija” starih uređaja, a sada je čini se stiglo vrijeme za napad tržišta – kvalitetnim pametnim telefonima.

Godina 2021. mogla bi biti vrlo zanimljiva i uspješna za Nokia brend, pođe li im za rukom uhvatiti pozitivan val prodaja novih uređaja. Naime, Nokija je do sada najavila četiri nova modela pametnih telefona za ovu godinu, a tek smo ozbiljno zakoračili u godinu. Prvi Nokia pametni telefon trebao bi se pojaviti već u veljači, a radit će se o modelu Nokia 1.4.

Ovo bi trebao biti svojevrstan nasljednik malenog Nokia 1.3 uređaja, no ovog puta s nešto boljim performansama. Prema prvim najavama uređaj bi trebao imati kvalitetniji procesor i više podatkovnog prostora, a bit će tu i bolje kamere kao i podrška za 5G mreže. Za sada opis uređaja zvuči obećavajuće, no kako će izgledati mogli bismo vidjeti u narednim tjednima.

Kraj ožujka i početak svibnja trebali bi nam donijeti nova predstavljanja Nokia pametnih telefona, gdje će biti predstavljeni modeli Nokia 6.3 i 6.4 5G te modeli Nokia 7.3 i 7.4 5G. Nokia 6.3 i 6.4 5G trebale bi raditi na Snapdragon 480 procesoru, a na stražnjoj strani trebao bi se nalaziti sustav četiri kamere. Prema sadašnjim najavama, glavna kamera tih uređaja trebala bi imati senzor od 48 MP.

Što se tiče drugog dvojca (Nokia 7.3 i 7.4 5G) uređaji bi trebali raditi na naprednijem Snapdragon 690 procesoru, a korisnici bi na raspolaganju trebali imati nešto bolje kamere. Zanimljivo je kako već sada mediji nagovještaju još novih Nokia modela koji bi se trebali pojaviti u drugoj polovici 2021. godine. Prema tim najavama, u drugoj polovici godine očekuju nas modeli Nokia 5.5 i Nokia 8.4.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here