Samsung i dalje poprilično uvjerljivo dominira na ljestvici najpopularnijih pametnih telefona današnjice. Iako im se Huawei opasno približio, prodaja ove kineske kompanije je pala nakon zabrana od strane SAD-a i problema s korištenjem Google aplikacija.

Svoju poprilično zavidnu lidersku poziciju Samsung može zahvaliti svojim kvalitetnim razvojnim timovima koji redovito razvijaju razne vrste telefona namijenjene svim razredima financijskih mogućnosti korisnika. Ovih su se dana pojavile konkretnije informacije o novim jeftinim pametnim telefonima koji stižu iz Samsunga, a trenutno se nalaze na WiFi i Bluetooth SIG certifikaciji.

Samsung Galaxy A02
Samsung Galaxy A02

Novi uređaji iz Samsungove ponude nosit će naziv Galaxy A02 i Galaxy M02, a nalazit će se u cjenovno povoljnijem razredu – te će tako biti dostupni većini kupaca. Novi pametni telefoni trebali bi raditi na Qualcomm Snapdragon 450 procesoru, a vjerojatno će imati 2 ili 3 GB radne memorije.

Uz relativno malu količinu radne memorije, uređaji će biti poprilično oskudni i po pitanju memorije za pohranu podataka – koja bi trebala iznositi svega 32GB. Dakako, memoriju će biti moguće proširiti umetanjem microSD kartice. Što se tiče zaslona, oba će uređaja vjerojatno imati zaslone veličine 5.71 inča koji će podržavati HD+ rezoluciju.

Samsung Galaxy M02
Samsung Galaxy M02

Biti će tu baterija od 3.500 mAh, koja će nadamo se podržavati neki oblik brzog punjenja. Sustav kamera sa stražnje bi strane trebao imati jednu 13 MP kameru i jednu od 2 MP, dok bi se s prednje strane trebala nalaziti 8 MP selfie kamera.

S obzirom na to da se uređaji trenutno još uvijek nalaze na certifikaciji za očekivati je da će se na tržištu pojaviti za koji mjesec, a do tada ćemo vjerojatno saznati i sve točne karakteristike ovih pametnih telefona. Valja još spomenuti da će raditi na Android 10 sustavu, te da će cjenovno biti prilagođeni kupcima nešto plićeg džepa.

No, s obzirom na to da iza ovih uređaja stoji Samsung ne treba sumnjati kako će korisnici uređaja biti zadovoljni ovim izborom. Ovim će uređajima Samsung pokriti poprilično nabujalo tržište jeftinih telefona, gdje trenutno dominiraju mnogobrojni kineski proizvođači. Ponudi li Samsung svoje uređaje po povoljnoj cijeni – mogu računati na interes mnogobrojnih korisnika.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here