HMD Global u posljednjih nam je nekoliko mjeseci predstavio nekoliko jeftinih pametnih telefona pod okriljem Nokia brenda, no čini se kako na tome ne namjeravaju stati. Posljednjih nekoliko godina HMD Global pokušava revitalizirati oronuli brend Nokia na način da na tržište plasiraju redizajnirane verzije nekada popularnih Nokia telefona.

Dakako, radi se o pametnih telefonima koji se više mogu pohvaliti svojom atraktivnom prošlošću nego li vrhunskim karakteristikama – no potražnja za navedenim uređajima ipak ima. No, nekako se dobiva dojam da HDM Global polako gubi korak s liderima tržišta, što bi moglo značiti novi pad Nokia brenda.

Pod logotipom Nokia brenda uskoro bi se trebao pojaviti novi uređaj naziva Nokia 4.3. Iako performanse novog uređaja za sada nisu poznate nagoviješta se kako će nam novi Nokia model donijeti kvalitetan hardver u vrlo povoljnom cjenovnom razredu. Ova specifikacija može biti poprilično široka pa je pravo pitanje što nas to kvalitetno po pitanju hardverskih performansi očekuje u novom Nokia 4.3 uređaju.

Nokia-4.3

Ako je vjerovati glasinama koje već neko vrijeme kruže svjetskim medijima, nova Nokia 4.3 trebala bi imati poprilično velik 6.5 inčni zaslon na vrhu kojeg bi se u kapljičastom urezu nalazila selfie kamera. Uređaj bi sa stražnje strane trebao imati dvije kamere, a malo ispod kamera trebao bi se nalaziti i čitač otiska prsta. Sve ovo vidljivo je iz rendera koji su se pojavili, a koji ne moraju nužno biti realni prikaz budućeg telefona.

Što će se sve nalaziti u unutrašnjosti ovog uređaja za sada ne možemo sa sigurnošću reći. Iako točan datum puštanja u javnost novog Nokia 4.3 uređaja nije poznat, pojavile su se informacije kako bi se to moglo dogoditi već za koji tjedan.

Koja će biti cijena i finalne performanse – tako bismo mogli saznati već u narednim danima ili tjednima. Poznavajući politiku HMD Global kompanije posljednjih mjeseci i godinama vjerojatno nas neće iznenaditi nekim spektakularnim izdanjem hardverskih performansi, ali nadamo se da će barem cijena biti pristupačna.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here