Prije nekoliko mjeseci korisnici su imali mogućnost upoznati se sa malo drugačijim, savitljivim, pametnim telefonom, nego što je to bio Samsung Galaxy Fold. Radilo se o još jednom pametnom telefonu kojeg je osmislio Samsung, točnije o Samsung Galaxyu Z Flip.

Uređaj je na tržište izašao negdje u isti vrijeme kada i nova serija ”S” perjanica, Samsung Galaxy S20. I dok je Samsung Galaxy S20 serija već u nekim dijelovima svijeta imala mogućnost podrške za 5G mreže, Z Flip model to nije imao, odnosno imao je samo mogućnosti 4G mreže.

To bi se uskoro moglo promijeniti i to čak puno prije nego što bismo očekivali. Naime, izvori bliski Samsungu saznali su i nedavno u javnost pustili informacije o tome kako južnokorejska tvrtka u nastavku ove godine planira na tržište izbaciti i 5G verziju Samsung Galaxy Z Flip telefona.

Samsung Galaxy Z Flip specifikacija

Za razliku od Samsung Galaxy Fold pametnog telefona, koji se može pohvaliti zaista fantastičnim specifikacijama, dosta dobrim kamerama, ali i paprenom cijenom, Galaxy Z Flip nije toliko superioran. Procesor koji se nalazi u Galaxy Z Flip modelu nije Snapdragon 865, već se radi o starijem modelu; Snapdragonu 855.

Treba reći i to da je primarna kamera dosta inferiornija u usporedbi s onime što nude Samsung Galaxy S20 modeli. Razlozi za to vjerojatno se kriju u tome što je Samsungu trebalo duže vremena za osmišljavanje i razvoj ovog pametnog telefona, dok su komponente trebale biti finalizirane ranije nego uobičajeno.

 

Ista količina ROM, ali barem ćemo imati mogućnosti spajanja na 5G mreže

Što bi nam trebala donijeti 5G verzija Samsung Galaxyja Z Flip? Za početak, 5G verzija isto će dolaziti sa mogućnostima pohrane od 256 GB, kao i 4G verzija. Prema izvješću, navodno neće biti modela od 512 GB. To je velika šteta i stvarno bi bilo dobro kada bi 5G verzija, kao jednu od svojih dodatnih mogućnosti, imala mogućnost pohrane od 512 GB, budući da niti ta verzija, baš kao niti ona 4G, neće dolaziti sa utorom za microSD, što znači da nećemo moći očekivati dodatne mogućnosti pohranjivanja podataka.

U izvješću isto tako piše kako će Z Flip 5G model imati serijski broj SM-F707B za međunarodno tržište, dok će za južnokorejsko tržište serijski broj biti SM-F707N. SM xxxB u obično brojevi modela koje imaju Samsung Galaxy uređaji s 5G mogućnostima, koji se prodaju u Europi i drugim tržištima, što je samo pokazatelj da će novi Z Flip zaista imati 5G mogućnosti i da će se Samsung Galaxy Z Flip 5G prodavati, osim u Aziji, sigurno u Europi i Australiji. Za Sjevernu Ameriku se još uvijek ne zna.

Samsung Galaxy Z Flip 5G vjerojatno će u sebi imati Snapdragon 865

Jedna od svakako super stvari koje se odnose na 5G inačicu Galaxy Z Flip uređaja jest novi, odnosno nadograđeni procesor. Umjesto modela 855, 5G verzija vjerojatno će u sebi imati Snapdragon 865. Taj Snapdragon donio bi, osim veće brzine i bolje fluidnosti rada i neke dodatne mogućnosti, premda i dalje nije isključena mogućnost da i Galaxy Z Flip 5G dođe na tržište ponovno sa Snapdragonom 855 i posebnim 5G modemom.

Piše: N.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here