Huawei Mate 20 Pro mnogi su stručnjaci proglasili najboljim pametnim telefonom predstavljenim ove godine, što je samo nastavak trenda predstavljanja fantastičnih uređaja koji već duže vrijeme njeguje Huawei. Cijelu priču oko uspješnosti ovog brenda pokazuju i podaci koji su predstavljeni javnosti, a u kojima stoji kako je Huawei u prvih 10. mjeseci ove godine uspio ostvariti rast prodaje od čak 87 posto. Konkretno, planira se prodati oko 200 milijuna pametnih telefona, što je brojka koja daleko nadmašuje rezultat iz 2017. godine kada je prodano 153 milijuna komada.

Rastu broja prodaja trebala bi pomoći i Hrvatska, odnosno ovdašnji korisnici pametnih telefona. Huawei Mate 20 Pro napokon je predstavljen hrvatskoj publici i sada ništa ne stoji na putu onima koji su planirali kupiti ovaj uređaj. Iako smo već u nekoliko navrata naglašavali karakteristike ovog uređaja, ne šteti ponoviti kako ga odlikuje fantastična trostruka Leica kamera koja dolazi sa širokokutnim objektivom, telefon ima sjajne karakteristike pa je pogodan i za gejmere, a valja naglasiti nekoliko inovacija na području punjenja baterije.

Sve u svemu radi se o uređaju kakvog možete samo poželjeti, no u tome će mnoge vjerojatno spriječiti paprena cijena. Prema dostupnim informacijama, uređaj će se na hrvatskom tržištu prodavati za visokih 7.499 kuna. Iako se cijena čini ekstremno visoka uređaj koji je baziran na najboljim komponentama i umjetnoj inteligenciji opravdava ovu cijenu.

Predstavljanje telefona održano je u suradnji s nekoliko poznatih faca hrvatske scene. Među njima našao se Davorin Štetner koji je i službeni ambasador Mate 20 Pro uređaja, koji je ujedno bio i na predstavljanju u Londonu prije otprilike mjesec dana. Uz njega, prigodan stand up nastup održao je komičar Ivan Šarić, događaj je vodila glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica, a događaju je prisustvovala i Marijana Batinić, kao i mnoge druge poznate osobe.

Prve rezultate prodaje ovog uređaja mogli bismo vidjeti već na početku sljedeće godine, a prema najavama Huawei-a ovaj je uređaj izazvao puno pozornosti u medijima, što bi moglo značiti i da će prodaja biti fantastična.

Piše: M.Ž.

1 komentar

  1. Dvoumio se između Mate 20 Pro i Note 9. Na kraju uzeo Mate 20 Pro i mogu reći da je vrhunski uređaj. Svakome bih preporučio. Brzina sučelja, funkcionalnost, jednostavno odličan mobitel.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here