Aplikacija TikTok u posljednjih se nekoliko mjeseci nametnula kao jedna od vodećih opasnosti za najpopularnije društvene mreže. Radi se o iznimno popularnoj aplikaciji čija je namjena dijeljenje kratkih video uradaka, a posebnu popularnost poprima među mlađom populacijom. Da bi se što kvalitetnije pozicionirali na tržištu, iz TikTok-a poduzimanju različite radnje. Prije nekoliko mjeseci pisali smo o tome kako TikTok planira lansirati svoj vlastiti pametni telefon, a ovih je dana ta ideja u potpunosti zaživjela.

Kompanija ByteDance, u čijem ja vlasništvu aplikacija TikTok, sada je svoj krug djelovanja proširila i na područje gadgeta. Konkretno, ovih su dana predstavili pametni telefon Smartisan Nut Pro 3 – čije karakteristike uopće ne izgledaju loše. Prema prvim informacijama, ideja ovakvog poteza ByteDance kompanije jest dodatno širenje popularnosti TikTok servisa na kineskom tržištu. Tako će Smartisan Nut Pro 3 ponajprije biti dostupan na istočnom tržištu, a kasnije se možda pojavi i na zapadu.

Smartisan Nut Pro 3

Smartisan Nut Pro 3 je karakteristikama poprilično kvalitetan uređaj te možemo reći kako će vjerojatno vrlo dobro konkurirati na tržištu. Srce uređaja čini Qualcommov Snapdragon 855 Plus SoC koji će raditi uz pomoć 8 ili 12 GB radne memorije. Za spremanje podataka korisnik će na raspolaganju imati 128 ili 256 GB prostora, a uređaj dolazi i s kvalitetnim kamerama. Baterija uređaja ima kapacitet 4000 mAh, a softverski dio uređaja prilagođen je korisnicima TikTok servisa. Aplikaciju TikTok korisnici će tako moći pokrenuti potezom prema gore po zaslonu s donje strane uređaja, a na raspolaganju će imati i dodatne filtere kako bi sami video uradci izgledali još bolje.

telefon tiktoka

Uređaj bi se uskoro trebao pojaviti na kineskom tržištu, a prema prvim informacijama njegova cijena iznosit će 412 američkih dolara. Bit će zanimljivo vidjeti može li se ovim uređajem dodatno podignuti popularnost TikTok mreže ili je ovo ipak bio marketinški potez u pogrešnom smjeru. Uređaj izgleda obećavajuće, a prve rezultate prodaje vrlo vjerojatno ćemo saznati već za koji mjesec.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here