Novi Galaxy model, za kojeg je izvjesno da će se zvati S10, na tržište stiže početkom sljedeće godine, a sada o njemu imamo sve važne informacije. Uređaj stiže u tri verzije – majušni S10, klasični Samsung Galaxy S10 te Galaxy S10+ koji će imati nešto moćnije karakteristike.

Samsung Galaxy S10, središnji i najpopularniji model iz nadolazeće serije, stiže sa zaslonom od 5.8 inča, a vjerojatno će sadržavati i in-display čitač otisaka prstiju. Zaslon će se dodatno širiti po uzoru na smartphone trendove, no još nije jasno hoće li S10 imati ekran od ruba do ruba. Samsung u modelu, čiji je kodni naziv Beyond 1, priprema dvije stražnje i jednu prednju kameru.

Manja verzija Galaxyja istog imena, s kodnim nazivom Beyond 0, zamišljena je kao skromnije izdanje klasičnog uređaja. Ovaj bi model trebao imati ekran od 5 inča, čitač otisaka prstiju sa strane te po jednu stražnju i prednju kameru. Naravno, zbog slabijih hardverskih predispozicija, uređaj će biti jeftiniji u usporedbi s gore navedenim modelom, što je jedan veliki bonus za ljubitelje Galaxyja koji si ne mogu priuštiti veće modele.

Najveći u seriji tri uređaja je Galaxy S10+ sa zaslonom od 6.44 inča. Kodnog naziva Beyond 2, najsnažnija S10 vezija bi, osim in-display čitača otisaka prstiju, trebala imati ukupno pet kamera. Tri stražnje i dvije prednje kamere možda zvuče pretjerano, ali istim će stopama najesen krenuti iPhone s novim modelima, pa Samsung ne gubi vrijeme i odmah ovim potezom dostiže konkurenciju.

Procesore za kompletnu Galaxy S10 seriju trebao bi isporučivati Exynos, koji će raditi na sedam nanometara, dok će se Snapdragon 845 naći samo u američkim modelima, odnosno na tamošnjem tržištu. Količina RAM-a bi prema glasinama trebala iznositi između 6 i 8 GB; jedino će 5-inčni model možda doći s 4 GB. Informacije o internoj memoriji jednako tako variraju; očekuje se 64, 128 i 256 GB po uređaju ovisno o njegovoj snazi.

Početna cijena klasičnog Galaxyja S10 iznosit će 739 funti, dok se Galaxy S10+ neće prodavati ispod 839 funti. Pogledajte što se još sve očekuje u novoj Galaxy seriji početkom sljedeće godine u videu:

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here