Pred vama je sažetak informacija o jednom od nadolazećih pametnih telefona. Ovoga puta to je Samsung Galaxy S21 FE, nasljednik vrlo popularnog Galaxy S20 FE. Ispod ćete pronaći sve informacije koje su se pojavile na internetu o njemu. Ovo su curenja i glasine i to treba uzeti u obzir, jer se službene specifikacije mogu donekle razlikovati od onoga što ćete ovdje pronaći. Praksa nas, međutim, uči da su razlike obično zanemarive ili da ih nema.

Krenimo od velike nepoznanice. Datum izlaska ovog modela još uvijek je nepoznat, iako mnogi tragovi ukazuju na Samsung Unpacked događaj planiran za 11. kolovoza kao dan kada bi datum izlaska mogao biti otkriven. Međutim i ovdje ima mnogo drugih glasina koje govore o listopadskoj premijeri. Ovi se izvori temelje na Samsungovom rasporedu izdavanja prošlogodišnjeg FE-a objavljenog sedam mjeseci nakon vodećeg modela. Neki također kažu da bi se premijera Galaxy S21 FE mogla održati 19. kolovoza, iako je malo vjerojatno da će se Samsung odlučiti na tako kratak interval između premijera novih uređaja.

No, prije nekog vremena pojavile su se čak i glasine da ga je Samsung zbog nedostatka komponenti odlučio potpuno napustiti proizvodnju. Proizvođač je na ove glasine odgovorio prilično brzo, ali nam nije dao nikakve pojedinosti. Precizirao je samo da se smartphone razvija. Tržišni izlazak uređaja ostaje nagađanje, no ako je datum u kolovozu točan, o tome ćemo čuti u bliskoj budućnosti.

A sada ono što je najvažnije, odnosno detalji o specifikacijama smartphonea. Što se tiče procesora, govori se o Qualcomm Snapdragon 888, na što upućuje i regulatorna agencija TENAA. Međutim, prema izvješćima, postojat će i verzija opremljena procesorom Exynos 2100, koja će doći na odabrana tržišta. Smartphone nudi 6 ili 8 GB RAM-a i 128 ili 256 GB ugrađene memorije, koja se može proširiti microSD memorijskom karticom. Baterija od 4500 mAh podržava brzo punjenje od 45 W.

AMOLED zaslon ima dijagonalu od 6,4 inča rezolucije Full HD + (2340 × 1080 piksela). U slučaju S20 FE radilo se o brzini osvježavanja od 120 Hz, ali na ovom modelu glasine upućuju na 60 ili 90 Hz.

Što se tiče kamera, glavna kamera trebala bi imati 32 Mpx, a osim toga na stražnjoj strani možemo pronaći ultra wide kameru od 12 Mpx i telephoto kameru od 8 Mpx. Selfie kamera također će imati 12 Mpx.

TENAA regulatorna agencija također navodi dimenzije ovog modela – 155,7 × 74,5 × 7,9 mm i težinu od 176 grama. Leakster Evan Blass otkrio je rendere s četiri varijante boja: zelenom, crnom, ljubičastom i bijelom.

Što se tiče cijene, Fan Edition S21 će biti jeftiniji od svog prethodnika. Očekuje se da će njegova cijena biti 620-720 američkih dolara. Dakle, to je barem 100 američkih dolara manje od početne cijene Galaxy S20 FE, koji je koštao 810 američkih dolara.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here