Kompanija Vivo svakih nekoliko mjeseci tržištu predstavi nove zanimljive pametne telefona, a redovito se trude zadovoljiti interes svih vrsta korisnika. Dakle, Vivo predstavlja primjerke skupocjenih i vrlo kvalitetnih pametnih telefona, ali i jeftine pametne telefone koji su dostupni gotovo svim korisnicima. Novi pametni telefon koji bi se uskoro trebao pojaviti na tržištu radit će na novom jeftinom Snapdragon 480 procesoru. Unatoč svojoj maloj cijeni, ovaj će uređaj zahvaljujući inovativnom procesoru – podržavati spajanje na 5G mreže.

Sve se čini kako bi Snapdragon 480 procesor mogao biti puno pogodak jer već je veliki broj kompanija najavio predstavljanje pametnog telefona koji će raditi na dotičnom procesoru. Posebnost ovog procesora jest što naprednu 5G tehnologiju donosi u ruke korisnika koji su za telefon spremni izdvojiti manje od 300 dolara. Novi Vivo Y31s 5G uređaj treba bi također cijenom privući korisnike nižeg cjenovnog razreda, a ujedno će tim istim korisnicima omogućiti spajanje na 5G mreže.

Vivo Y31s 5G može se pohvaliti IPS zaslonom veličine 6.58 inča koji podržava rezoluciju od 1080 x 2480 piksela. U središnjici uređaja nalazi se Qualcommov Snapdragon 480 procesor, koji podržava spajanje na 5G mreže. Za kvalitetno funkcioniranje pametnog telefona brine se 5GB radne memorije, dok korisnici za pohranu imaju 128 GB memorijskog prostora. Na zaslonu se nalazi malena selfie kamera koja donosi 8MP, dok sa stražnje strane imamo sustav dvostruke kamere. Glavna kamera na stražnjoj strani uređaja donosi senzor od 13MP, a tu je i sekundarna 2MP kamera. Baterija ima kapacitet 5.000 mAh, a valja naglasiti kako uređaj radi na Android 11 operativnom sustavu.

Iz specifikacija se jasno može iščitati kako se radi o pametnom telefonu nižeg cjenovnog razreda, no vjerujemo da će Vivo kvalitetno ukalupiti sve komponente u skladnu cjelinu. Iako službena cijena uređaja za sada nije poznata, prve najave govore kako će se ovaj pametni telefon moći nabaviti na nešto manje od 1.800 kn. Vrlo vjerojatno će se najprije pojaviti u Istočnim tržištima, a s vremenom možda stigne i na područje Europe.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here