Redmi ostvaruje fantastične rezultate prodaje posljednjih mjeseci i godina, a kako i ne bi kada donosi top performanse na pametnim telefonima po prilično prihvatljivoj cijeni. Redmi serija pametnih telefona svake godine dobiva nekoliko novih sjajnih primjeraka, a u medijima se sve više priča o novom Redmi K40 pametnom telefonu.

Redmi K30 serija ostvarila je fantastične rezultate, a mnogi su je proglasili flagship killerom jer je donijela vrhunske performanse gotovo najboljih pametnih telefona po poprilično niskoj cijeni. Može li novi model nadmašiti očekivanja korisnika i biti još jednom vrhunski uređaj po korisnicima prihvatljivoj cijeni?

Prema sadašnjim nagađanjima, novi Redmi K40 trebao bi se pojaviti već krajem ove godine, dok bismo na Redmi K40 Pro verziju trebali počekati do prvih mjeseci 2021. godine. Kada će točno novi Redmi K40 modeli stići na tržište nije poznato, baš kao ni koje će točno performanse donijeti korisnicima.

No, kako to obično biva prije predstavljanja kvalitetnih pametnih telefona – šuškanja o potencijalnim karakteristikama i performansama već su započela.

Prema nagađanjima svjetskih stručnjaka, novi bi Redmi K40 pametni telefon trebao raditi na MediaTek Dimensity 1000+ procesoru, što znači da će podržavati 5G mobilne mreže. Ujedno, trebao bi imati fantastičnu glavnu kameru od 64MP koja će imati Sony IMX686 senzor.

Uz kvalitetnu bateriju, novi će Redmi K40 imati i mogućnost brzog punjenja od 33W. Iako će Redmi K40 zasigurno biti fantastičan uređaj, vjerujemo da su oči javnosti više uprte u kvalitetniji Redmi K40 Pro model. Redmi K40 Pro trebao bi imati OLED zaslon koji će imati mogućnost osvježavanja od 120 Hz, a unutar zaslona nalazit će se rupica u koju će biti smještene dvije selfie kamere.

Novi Redmi K40 Pro vjerojatno će raditi na novom Qualcomm Snapdragon 875 procesoru, koji još uvijek nije službeno predstavljen. Bude li novi Redmi K40 Pro zaista opremljen tim procesorom, mogao bi biti jedan od prvih pametnih telefona s tim moćnim čipom – što će zasigurno privući pažnju javnosti.

No, sve gore navedeno za sada su samo nagađanja pa valja pričekati još koji tjedan ili mjesec da vidimo koje će biti stvarne performanse nove Redmi K40 serije telefona.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here